Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от фаворитите

...
Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от фаворитите
Коментари Харесай

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският реализатор Йост Клайн , който бе и един от любимците за песения конкурс " Евровизия " , бе дисквалифициран след случай зад кулисите.

Техно песента е отдадена на татко му, който артистът губи на 12-годишна възраст поради рак. 26-годишният през днешния ден Клайн е бил заречен на татко си, че един ден ще се качи на сцената на " Евровизия ".

За проблем стана ясно по време на първата генерална подготовка за огромния край , който ще се излъчви по малкия екран довечера. Сцената към този момент е била оборудвана с реквизита на Клайн в Малмьо Арена, когато мениджърът на продукцията е оповестил, че би трябвало да бъде отстранен.

След това песента му е пропусната без пояснение, а на негово място е излязла израелската участничка Еден Голан - идващият участник по ред в класирането.

Още преди формалното изказване се заприказва за случай зад кулисите, поради който Клайн ще бъде дисквалициран, като даже се появиха и догатки, че е настъпило продължение на напрежението сред нидерланския представител и представителката на Израел , защото сред тях към този момент имаше такова и то по политически аргументи.

По-късно Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който е и уредник на събитието - излезе с изказване, с което афишира остраняването на Йост Клайн и показва, че шведската полиция проверява тъжба , подадена от жена, която е член на продуцентския екип. Затова и до момента в който тече правния развой, е взето решение, че не е уместно Клайн да продължи присъединяване си в състезанието.

В позицията се прецизира категорично, че случаят не е включвал различен реализатор или член на делегацията.

Шведската полиция удостовери, че е получила сигнал за мъж, който е отправял " закани " на стадиона в Малмьо след полуфинала в четвъртък. Разпитани са обвинения, ищеца и очевидците, като казусът ще бъде предаден на прокурор до няколко седмици.

Шведски и нидерландски осведомителни организации оповестиха, че в случая са взели участие Клайн и член на телевизионния екип.

Така песенният конкурс ще продължи с 25 вместо с плануваните 26 реализатори . Организаторите обясниха и че е невероятно Клайн да бъде сменен с различен участник - първо тъй като за тази цел ще би трябвало да се прибавят в последния миг нови детайли към шоуто, и второ, ще се нарушат разпоредбите и традицията и отпадналият полуфиналист да скочи от 11-то място непосредствено до финала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР