Нидерландският изпълнител Joost Klein (Йост Клайн), който беше един от

...
Нидерландският изпълнител Joost Klein (Йост Клайн), който беше един от
Коментари Харесай

Грозен скандал на Евровизия: Йост Клайн е дисквалифициран часове преди финала!

Нидерландският реализатор Joost Klein (Йост Клайн), който беше един от любимците песенния конкурс „ Евровизия “ беше дисквалифициран след случай зад кулисите.

Проевропейският техно химн е отдаден на татко му, който артистът губи на 12-годишна възраст поради рак. 26-годишният през днешния ден Клайн е заречен на татко си, че един ден ще се качи на сцената на „ Евровизия “.

 Евровизия

Грозен скандал на Евровизия: Йост Клайн е дисквалифициран часове преди финала!

11.05.24 22:00

Какво да вършим при мощна геомагнитна стихия? (РЪКОВОДСТВО)

11.05.24 21:29

Новото обикновено: Ето кои храни съдържат буболечки и инсекти!

11.05.24 21:08  Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов: „ България си отива пред очите ни, затъваме, хора! “

11.05.24 20:44

Кеворк Кеворкян: МАЙОНЕЗА… ИНТЕРВЮ С НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА

11.05.24 20:26

За отстраняването стана ясно едвам на първата генерална подготовка за огромния край, който ще се излъчи по малкия екран довечера.

Реквизитът на Клайн е бил подложен на сцената в Малмьо Арена, когато мениджърът на продукцията оповестил, че би трябвало да бъде отстранен. След това песента му била пропусната без пояснение, а на негово място е излязла израелската участничка Еден Голан – идващият участник по ред в класирането.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) – уредник на събитието – излезе с изказване, гласящо:

„ Шведската полиция разследвала тъжба, подадена от жена, член на продуцентския екип, след случай, зародил след осъществяването на Klein на полуфинала в четвъртък. Докато тече правният развой, не би било уместно той да продължи присъединяване си в състезанието.  Бихме желали да уточним, че обратно на някои известия в медиите и спекулации в обществените мрежи, този случай не е включвал различен реализатор или член на делегацията.

Поддържаме политика на нулева приемливост към неуместно държание на нашето събитие и се ангажираме да осигурим безвредна и сигурна работна среда за целия личен състав на състезанието. С оглед на това държанието на Joost Klein по отношение на член на екипа се смята за нарушаване на разпоредбите на Конкурса “.

Шведската полиция удостовери, че е получила сигнал за мъж, който е отправял „ закани “ на стадиона в Малмьо след полуфинала в четвъртък. Органите на реда са подхванали всички съществени следствени дейности и е разпитала обвинения, ищеца и очевидците. Разследването даже е завършило и казусът ще бъде предаден на прокуратурата до няколко седмици.

По първични данни сред Клайн и израелския участник е имало неприязън, защото възприятията са мощно изразени поради войната сред Израел и Газа.

Междувременно ирландският участник Bambie Thug пропусна генералната си подготовка, само че се надява да бъде на сцената за шоуто. На страницата си в Instagram Bambie Thug изясни, че преди подготовката на парада на знамената е имало „ обстановка “, „ която съгласно мен изискваше незабавно внимание “ от страна на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU)

Thug не загатва за изключването на Клайн и няма съмнение дали двата случая имат връзка между тях.

Големият край ще стартира в този миг – 22:00 ч. българско време. Няма да е допустимо различен реализатор да размени Клайн поради компликацията да се прибавят нови детайли към продукцията в последния миг. Оказа се, че уредниците не биха желали да промотират и отстранения участник на 11-о място от полуфинала в четвъртък, защото това би било в несъгласие с разпоредбите за откриване на резултатите от общественото гласоподаване.

Източник: БНР

Още вести четете в: Живот, Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР