Пукна пролет и е време да подготвим колата си за

...
Пукна пролет и е време да подготвим колата си за
Коментари Харесай

Поглезете колата с пролетна баня

Пукна пролет и е време да подготвим колата си за по-топлия сезон. Първото нещо, което би трябвало да създадем в най-скоро време, е махането на зимните гуми, с цел да не се похаби протекторът им от все по-нагретия асфалт. След като ги сменим с летни, е добре да почистим усърдно зимните. Това е доста значимо, тъй като в снежния сезон колата се кара в луга и сол, които корозират джантите. В никакъв случай не използвайте телена четка и абразивни материали. Махнете камъчетата от грайферите и налепа по джантите.

Гумите се прибират легнали една върху друга. В никакъв случай не трябва да се складират изправени, с цел да не се деформират.

Следва пролетната " баня " на колата. Особено внимание се обръща на местата, където може да се задържат сол и луга. За да предпазите от разяждане купето, наблегнете на сериозните зони - към пантите, под калниците и радиатора. Там се „ спича ” най-вече нечистотия и би трябвало деликатно да се третира с гъба. Гумените уплътнения на вратите също се измиват усърдно.

Изпирането на стелките е наложително, купето се проветрява, с цел да се в профил влагата. Прозорците се измиват с подобаващ препарат, само че не на силиконова основа. После подсушаваме с микрофибърна забрадка. За детайлите от интериора към този момент може да употребявате силиконова паста, която ще ги направи по-лъскави. За кожата използвайте влажна памучна забрадка. Не пропускайте и защитните колани.

Непременно пуснете една прахосмукачка в купето и багажника. Волана, скоростния лост и ръчната спирачка третирайте единствено с влажна забрадка. Те би трябвало да са чисти, само че не и да се хлъзгат в ръцете. Зимната течност за чистачките би трябвало да се смени с лятна, която почиства стъклото по-ефективно. Ако имате опция, поглезете автомобила си и с гланциране и пастиране.

Сега към този момент сте подготвени за път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР