Не може да се говори за балон, докато има толкова

...
Не може да се говори за балон, докато има толкова
Коментари Харесай

Брокер: Невъзможно е днес да купите ново жилище директно от строи...

" Не може да се приказва за балон, до момента в който има толкоз съществено търсене на парцели. Нашите приходи от няколко години насам бележат сериозен растеж в Европа, както и има ниски лихвени равнища по заемите. Това са съществени предпоставки за покупката на жилища ", уточни Бочев.

Той сподели още, че все по-привлекателни за покупка стават по-големите жилища, които са на приземни етажи с опция за изход към градина. Предпоставка за това са сериозното количество позволение за градеж в огромните градове.

" Често покупател човек купува със сърцето си и взима парцел в място, където има сантиментални усеща. Много вложители купуват и за препродажба. При тях най-важно е транспортната досегаемост, непосредственост до притегателни центрове като бизнес центровете, университети, учебни заведения и други "

" Имотите в централните градските част постоянно са били притегателни. Там няма място към този момент за застрояване и поради това са и скъпи. Така е в София, Пловдив, Варна и прочие Цените в европейските столици е в пъти по-висока от тези у нас - доближава до 15 000 - 20 000 евро на квадратен метър. В София, да вземем за пример, към 2500 - 3000 евро на кв. метър е междинната цена за парцел ".

" Заради коронавирус рецесията хората си дадоха сметка, че желаят да живеят по-просторно и даже и измежду природата. Има жилища в огромните градове, които са приземни и дребни градинки. Те бяха непривлекателна стока преди 2020 година, а в този момент са едни от първите продадени. Хората взимат по-големи заеми, с цел да живеят по-просторно. "

" Ръстът на наемите изпревари растежа на цените на парцелите. Така е от няколко години, тъй като има огромен приток на хора към огромните градове. Това пък стана причина вложителите на парцели да купуват повече и да отдават чартърен. "

" Моята прогноза е, че пазарът тази година ще остане постоянен и няма да има повишаване на лихвите. Съветът ми към купувачите е да се преценяват с техните потребности. Ако ви би трябвало жилището през днешния ден и имате парите, купувайте. Никой не знае какво ще случи след 3-4 годинни ", добави специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР