В днешната динамична и бързо изменяща се среда за сигурност

...
В днешната динамична и бързо изменяща се среда за сигурност
Коментари Харесай

Генерал-лейтенант Цанко Стойков: България твърдо стои зад своя ангажимент за принос към стабилността и сигурността в Черноморския регион

„ В днешната динамична и бързо изменяща се среда за сигурност България твърдо стои зад своя ангажимент за принос към стабилността и сигурността в района, чрез адаптиране и модернизиране на въоръжените си сили за дейно противопоставяне на заканите за Източния фланг на Алианса “.

Това съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков при присъединяване си в интернационалната конференция „ Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) ”. Събитието се организира в Букурещ, Румъния, в интервала 21 – 24 май. В своя отчет генерал-лейтенант Стойков подчертава върху главните опасности и закани за Черноморския район . Той отдели главно внимание върху дейностите, които нашата страна – както независимо, по този начин и взаимно с нашите съдружници, организира в отговор на укрепването на сигурността в районен и световен подтекст.

Тазгодишното девето издание на конференцията е проведено взаимно от Министерството на националната защита и Министерството на външните работи на Румъния. Сред главните тематики, разисквани по време на форума, бяха: „ Отбрана “, „ Киберсигурност “, „ Антитероризъм “, „ Обществен ред и правосъдие “, „ Управление на рецесии “, „ Пожарна сигурност “, „ Противодействие на трафика на опиати “, „ Защита на границите “ и „ Противодействие на трансграничната проведена престъпност “ .

По време на форума обичайно се провежда галерия, на която водещи компании показват най-новите отбранителни артикули и технологии . В него тази година участваха политически и военни водачи от над 30 страни. Изложението бе посетено от над 30 000 души , които имаха опция да се срещнат с най-новите постижения на отбранителната промишленост, показани от над 500 производители от целия свят.

По време на конференцията генерал-лейтенант Стойков организира къси работни срещи със свои сътрудници от страни членки на НАТО и Европейския съюз и страни сътрудници.

Какво си споделиха военните министри на България и Украйна?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР