Продължават тежките боеве в Донбас, а руските сили контролират вече

...
Продължават тежките боеве в Донбас, а руските сили контролират вече
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Северодонецк е почти изцяло под руски контрол

Продължават тежките боеве в Донбас, а съветските сили управляват към този момент съвсем целия Северодонецк. По всяка възможност завладяването на стратегическия град е въпрос на часове.
На този декор президентът Джо Байдън разгласи нов пакет оръжейна помощ за Украйна, който включва високоточни, бързоподвижни артилерийски ракетни системи.
Те могат да поразяват с точност цели до 80 километра. Това накара Москва да реагира остро, само че Вашингтон за следващ път увери, че украинците няма да ги употребяват за цели на съветска територия.
"По отношение на предоставяните оръжейни системи, украинците ни дадоха уверения, че няма да употребяват тези системи против цели на съветска територия. Съществува мощна връзка на доверие сред Украйна и Съединените щати, както и с нашите съдружници и сътрудници. По време на тази експанзия, а даже и преди, президентът Байдън беше доста явен с президента Путин какво ще създадат Съединените щати, в случай че Русия продължи с експанзията си, в това число с даването на помощ за сигурността, от която Украйна се нуждае, с цел да се отбрани съветската експанзия. Бяхме извънредно ясни за това от първия ден ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР