Ракетни удари по град в окупираната от Русия Луганска област

...
Ракетни удари по град в окупираната от Русия Луганска област
Коментари Харесай

Украйна порази руско петролно съоръжение в окупираната територия

Ракетни удари по град в окупираната от Русия Луганска област в Източна Украйна са предизвикали пожар в склад за гориво, оповестиха окупационните управляващи, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.
" В резултат на ракетен удар с касетъчни муниции по Свердловск е развалено оборудване за предпазване на горива и смазочни материали ", написа в канала си в " Teлеграм " Леонид Пасечник, началник на силите на проруските сепаратисти в Луганска област.
През 2016 година Украйна преименува дребния град Свердловск, който е окупиран от съветските сили от 2014 година, на Довжанск. Според украинските медии при ракетната офанзива е била изумена и съветска военна база.
Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират плътни облаци пушек, само че също и горяща многоетажна постройка в жанр казарма. Руските управляващи на място не са дали публична информация за жертви или ранени.
Украинският президент Володимир Зеленски за следващ път акцентира незабавната потребност на страната му от оръжия за противовъздушна защита, съобщи Българска телеграфна агенция. Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна защита и западни изтребители, съобщи президентът в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечер.
" За страдание свободният свят няма бързина по тези два въпроса ", сподели Зеленски и добави, че с помощта на въздушното си предимство Русия е в положение да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби.
Според президента на Украйна руснаците интензивно употребяват разрушителна тактичност на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР