Според съдебни документи разследващите в САЩ отново са открити непълнолетни,

...
Според съдебни документи разследващите в САЩ отново са открити непълнолетни,
Коментари Харесай

Отново работещи под 18г. в птицекомбината в Алабама, където почина 16-годишно момче

Според правосъдни документи проверяващите в Съединени американски щати още веднъж са открити малолетни, които са работили в птицекомбинат, който е благосъстоятелност на компанията, която предходната година беше приета за виновна за гибелта на младеж, съобщи ABC news. 

Разследващите от Министерството на труда обявиха, че на 1 май са разкрили, че в птицекомбината в Алабама се прави „ тягостен детски труд, а точно деца, работещи на площадката за обезкостяване на домашни птици и разфасоване на трупове “. 

„ Децата са работили в предприятието в продължение на месеци “, се споделя в правосъдната документи.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер

Според документите компанията отхвърля да е знаела, че има чиновници, които са под 18 години.

В изказване за ABC News компанията съобщи, че малолетните са били наети с документи, „ които удостоверяват, че са навършили 18 години “.

По-рано тази година федералните регулатори нарекоха гибелта на 16-годишния Дуван Перес през юли 2023 година, който е умрял, до момента в който е почиствал машина за обработка на птиче месо в същото дружество, „ предотвратима, рискова обстановка “, в която не е трябвало да попада нито един служащ, „ още по-малко дете “.

Двама души са обгазен, няма съществено потърпевши

Администрацията за сигурност и здраве при работа показва 14 съществени нарушавания на компанията и предлага наказания в размер на 212 646 $ за гибелта на Перес.

Преди това организацията е цитирала компанията за случай през 2021 година, при който чиновник, който не е бил малолетен, е получил смъртоносни пострадвания по време на работа.

Майката на Перес подаде през януари иск за непозволена гибел против компанията и двама нейни чиновници, както и против организацията, която е наела Перес.

Американските регулаторни органи за сигурност на работното място глобиха производителя на шоколадови десертчета с 14 500 $

В желае се твърди, че Перес е умрял заради занемаряване на разпоредбите за сигурност от страна на предприятието. В желае се твърди, че упрекнатите „ са работили съзнателно, волево, неразумно, умишлено, със преднамереност и/или са показали груба немарливост и неразумно са пренебрегнали правата и сигурността на умрелия и други лица в сходно състояние “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР