Проблемите за Феликс Оже-Алиасим, който доскоро страдаше от контузия, продължават

...
Проблемите за Феликс Оже-Алиасим, който доскоро страдаше от контузия, продължават
Коментари Харесай

Нов провал за Оже-Алиасим: Световният №99 го изхвърли още на старта във Вашингтон

Проблемите за Феликс Оже-Алиасим, който до неотдавна страдаше от травма, не престават с цялостна мощ и на американска земя. Канадецът, който бе трети подложен в схемата на АТР 500 шампионата във Вашингтон, претърпя следващото си съществено отчаяние в последно време и записа шеста загуба в последните си седем мача, откакто Йосуке Ватануки го отстрани в същинска борба, траяла 2 часа и 24 минути - 7:6(10) 7:6(3). По този метод международният номер 12 ще би трябвало да преглътне нов голям неуспех, до момента в който японецът за първи път в кариерата си се поздравява с поредни победи на равнище АТР и на осминафиналите в конкуренцията му следва да срещне Уго Юмбер.

Откриващата част на дуела ни предложи едвам два неуверени гейма от страна на двамата чудесно сервиращи състезатели и до момента в който Оже отрази едвам един брейкбол, то международният номер 99 оцеля на лично подаване от обстановка 0:40, с цел да бъдем отведени в последна сметка до изцяло законосъобразен тайбрек, най-много с оглед видяното дотук. В него грешките от ракетата на третия подложен зачестиха доста, което докара до цели три сетбола преди Ватануки, но ръката на новобранеца трепваше точно в тези мигове и не след дълго резултатът се обърна в интерес на любимеца, който поведе с 9:8 точки. Именно освен това статукво обаче Алиасим пропусна опцията да нанесе печелившо отиграване, което въодушеви японеца за нови подвизи на корта и той още веднъж взе самодейността в разиграванията, като в този случай не позволи повече да я изпусне и отмъкна извънредно трагичния дебютен сет в срещата.

Втората част пък ни даде привидно променена картина на корта, като водещата роля в дуела значително напълно беше заета от международния номер 99, който впечатляваше с умеенето си да пласира уинъри, като даже на два пъти разполагаше с късмет да пробие своя сътрудник, само че до подобен процес на събитията не се стигна и ни предстоеше да следим нов дълъг гейм. За разлика от по-рано в хода на мача, то третият подложен откри прочут надзор върху протичащото се и поведе с минипробив, но подложен в губещата позиция, Ватануки ни направи очевидци на две изключителни точки, подбудени от отличната му игра в предпазен проект, които се трансфораха в основополагащи за неговия поврат в тайбрека и той завоюва последните шест точки за мача, с цел да узакони най-голямата победа по отношение на ранкинга на противника в кариерата си.

What a way to seal the win!

World No. 99 Yosuke Watanuki produces two amazing points in the tiebreak to defeat Auger-Aliassime 7-6 7-6
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР