Идеята Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване

...
Идеята Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване
Коментари Харесай

След конкурс с над сто български поети - Созопол ще се украси със стихопейки

Идеята „ Созопол в стихопейки “ – част от план за облагородяване на градската среда, ще бъде дефинитивно осъществена до откриването на летния сезон 2024г.

След изключителния интерес към оповестения от общината конкурс за авторски стихове, въодушевени от Созопол, в който взеха присъединяване над 100 поети от цялата страна, стартира и поетапното слагане на гравираните върху дъбови табелки четиристишия на пейките в града.

Първите табелки с лирика ще инсталира персонално кметът на общината Тихомир Янакиев на 4.06.2024г. в градската градина, покрай фонтана.

Останалите стихове ще бъдат сложени до началото на летния сезон от създателя на концепцията – госпожа Виолета Георгиева, която реализира безплатно и практическата й реализация – от подбора на дъбовите табелки – части от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.

С монтажа ще й помогне и различен наш съгражданин – Ончо Ованесов, който също одобри драговолно концепцията Созопол да радва своите поданици и посетители с артистични и сантиментални стихопейки.

Със съдействието си за реализирането на плана управата на община Созопол за следващ път сподели, че е отворена към креативен хрумвания и разнообразни начинания и общността може да разчита на цялостната й поддръжка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР