Мъж от Нортфолк, Англия е осъден за нелегално събиране на

...
Мъж от Нортфолк, Англия е осъден за нелегално събиране на
Коментари Харесай

71-годишен англичанин влиза в затвора за събиране на птичи яйца

Мъж от Нортфолк, Англия е наказан за незаконно събиране на 3000 яйца на диви птици. Даниел Лингъм може да влезе в пандиза, в случай че не успее да покаже някаква положителна смяна от назначено лекуване в психиатрия. Последната демонстрация на Лингъм е запечатана на наблюдателна камера от предпазен резерват, до момента в който изнася две яйца от гнездото на нощен козодой. При инспекция на дома, полицията открива сериозна сбирка яйца на най-различни типове, в това число предпазени.

Изчисленията на полицията показват, че Лингъм разполага с близо 2995 яйца, а още по-лошата вест е, че над половината са предпазени със закон във Англия.

548 от колекционираните яйца са в жълтата книга на предпазените типове, до момента в който още 546 се намират в алената книга. Полицията открива още повече изкуствени гнезда, в това число и последната му кражба.

На чуването през февруари, Лингъм се признава за отговорен по пет обвинявания, до момента в който досието му помни и по-мащабни птичи закононарушения. За интервала сред 2005 и 2018 година Лингъм е лежал два пъти в пандиза за събиране на яйца. През 2018 година BBC показва, че Даниел е арестуван в цялостно камуфлажно облекло, до момента в който събирал яйца от земята. Опитите на юриста да избегне присъдата, акцентирайки сериозна фикс идея към диви яйца не е сполучлив и арестуваният влиза в затвор, въпреки и за малко.

Първата присъда е от 10 седмици за събрани близо 4000 яйца. През 2018 година лежи още веднъж за 18 седмици и получава спомагателна условна присъда за 10 години. Колекционерът продължава своята остаряла процедура и дейностите му намерено въздействат на популацията на диви птици.

Адвокат Бъроу признава, че неговият клиент има няколко психологични отклонения, само че по-странното е, че не събира яйцата за продажба, а ги колекционера и пази вкъщи си. През 2018 година има вяра от страна на полицията, че това ще е краят на цялата сага, само че уви, Лингъм изненадва още веднъж, освен това с нова и по-актуална сбирка.

Въпреки следващата присъда, управляващите са безапелационни, че след време ще се срещнат още веднъж с този обожател на птиците.

Източник dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР