Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руският терор може

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руският терор може
Коментари Харесай

Зеленски: Руският терор може да бъде спрян само с оръжия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че съветският гнет може да бъде спрян единствено с оръжия. Това изказване той направи, откакто при съветски въздушни удари бяха изумени жилищна здания в Източна и Южна Украйна и енергийна инфраструктура в доста райони на страната, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Русия извърши масиран ракетен удар по украински градове. Възможно ли е да спрем съветския гнет? Да, това е допустимо. Можем ли да го създадем по различен метод, с изключение на на бойното поле в Украйна? За жал, не ", сподели Зеленски в ежедневното си среднощно послание към украинците.

Той прикани западните сътрудници да изпратят още нужни оръжия на Украйна.

" Какво е нужно, с цел да бъдат спрени съветските офанзиви по цивилен цели? Нужни са тези оръжия, които са в складовете на нашите сътрудници и които нашите бойци чакат от толкоз време ", съобщи Зеленски. " Целият свят знае какво и по кое време да спре тези, които сеят гибел. Благодаря на всеки, който ни оказват помощ с това ", добави той.

Зеленски съобщи по отношение на новите удари, поразили и енергийна инфраструктура, че най-тежко е ситуацията в Харковска и Киевска област.

Заради обстрела бе подредено спешно прекъсване на тока в множеството региони на Украйна, отбелязва Франс прес.

Същевременно съгласно нови данни жертвите при удара по жилищна постройка в град Днепър са към този момент 10, а ранените - 65. Сред жертвите има и момиче на 15 години, а измежду ранените има 14 деца. Всички осем етажа на блока са рухнали вследствие на гърмеж на съветска ракета, блъснала се в него, описа Зеленски.

В Кривой Рог, в Южна Украйна, е погубен един човек, а различен ранен при разрушение на жилищна постройка, ударена при един от обстрелите през днешния ден.

През деня е имало три въздушни удара и дузина масирани ракетни офанзиви по енергийни съоръжения, сподели Херман Халушченко, украинският министър на енергетиката и добави, че са изумени енергийни уреди в Харковска, Лвовска, Ивано-Франковска, Запорожка, Виницка и Киевска области.

Няколко гърмежа отекнаха още сутринта в Киев, а кметът на града Виталий Кличко прикани популацията да остане в бомбоубежищата.

На фронтовата линия украинските управляващи твърдят, че към момента управляват град Соледар, за който Москва на няколко пъти съобщи, че е поела контрола след яростни боеве.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР