Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов заяви, че е

...
Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов заяви, че е
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Ситуацията на фронта е критична

Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов съобщи, че е доста скептичен за протичащото се на фронта. " Ситуацията е на ръба ", споделя генералът пред " Ню Йорк Таймс " в изявление от бункер в Харков.

" С всеки минал час обстановката се доближава към сериозна. "
" Русия разшири фронта с 200 км "
Буданов допуска, че съветските офанзиви в североизточната част на страната имат за цел да раздължен така и така тънките запаси от украински бойци и да ги отклонят от други борби. Според Буданов украинската войска се пробва да изтегли войските си от други фронтови региони, с цел да ускори защитата си в североизточната част на страната. Но било мъчно да се намерят още хора.

" Всичките ни бойци са или тук, или в Часив Яр ", сподели той. " Разположил съм всичко, с което разполагаме. За страдание, не ни е останал никой в запас. "

Според Буданов задачата на руснаците в североизточната част на страната е да основат суматоха и комплициране в района. " В момента нашата задача е да стабилизираме линията и по-късно да стартираме да ги изтласкваме назад през границата ", сподели той и добави, че притокът на украински резервисти е съумял " отчасти да осуети проектите им ". Буданов чака Русия да предприеме нова офанзива по-северно от Харков, в Сумска област.
Напредък на Русия в Харковска област
" От НАТО чуваме, че има учредения за безпокойствие "

Руските войски напредват в Харковска област от няколко дни и оповестяват за завладяването на няколко украински села. В понеделник сраженията се развихриха в покрайнините на Вовчанск, дребен град на към осем километра от съветската граница. Според украински известия градът е бил обиден от съветски въздушни удари.

" Те хвърлят по пет-седем бомби на всеки три минути ", цитира New York Times лейтенант Денис Ярославски, който командва сражаващо се там поделение.

От месеци украинците страдат от голям дефицит на оръжия и муниции. Едва преди три седмици, след месеци на мъдруване, Конгресът на Съединени американски щати утвърди военна помощ на обща стойност към 60 милиарда $.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР