Руският президент Владимир Путин сменя министъра на отбраната Сергей Шойгу,

...
Руският президент Владимир Путин сменя министъра на отбраната Сергей Шойгу,
Коментари Харесай

Путин сменя Шойгу

Руският президент Владимир Путин сменя министъра на защитата Сергей Шойгу, оповестява ТАСС като се базира на обява в формалния канал в Телеграм на Съвета на Федерацията, горната камара на Народното събрание в Москва. 

За поста се предлага Андрей Белоусов, който в предходни съветски държавни управления е бил вицепремиер.

Сергей Лавров резервира позицията си на външен министър.

Шойгу беше на поста си от 2012 година, напомня Ройтерс. Смяната идва малко над две години от началото на нападението на Русия над Украйна.

Шойгу остана на поста си след протеста на наемническата група „ Вагнер “.

Неуспехът на Русия в осъществяването на поставените си за войната в Украйна и неприятната логистика бяха главните точки, по които бяха ориентирани рецензиите от страна на водача на „ Вагнер “ Евгений Пригожин против съветското командване и министъра на защитата Сергей Шойгу.

През юни 2023 година представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че „ не му е известно да има смяна в отношението на президента Владимир Путин към министъра на защитата.

Година по-късно наподобява, че обстановката се е трансформирала и Шойгу е изгубил доверието, с което се употребява през последните над 10 години като министър.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР