Няма правни, свързани със сигурността или морала аргументи срещу това

...
Няма правни, свързани със сигурността или морала аргументи срещу това
Коментари Харесай

Кулеба: Няма аргументи партньорите ни да не свалят руски самолети над нашата територия

Няма правни, свързани със сигурността или морала причини против това сътрудниците на Украйна да смъкват съветски ракети над нейна територия, съобщи през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от Укринформ. 

Кулеба сподели на взаимна конференция в Киев с немската си колежка Аналена Бербок, че украинската страна моли сътрудниците си или да обмислят тази опция, или да дават системи за противовъздушна защита и бойна авиация с подобаващи механически характерности.

„ Няма никакви правни, свързани със сигурността или морала причини, които да застанат пред нашите сътрудници, че да не смъкват съветски ракети над територията на Украйна от своя територия. Тези, които споделят, че сходни дейности ще бъдат ескалация, манипулират “, съобщи Кулеба.

Според него украинската страна е чувала доста пъти, че би трябвало да се заобикаля ескалация, само че през последните години единствено Русия провокира ескалация.

„ Първото нещо е, че молим нашите сътрудници да обмислят опцията да прехващат съветски ракети – не съветски самолети с съветски летци на борда, а части желязо, които носят гибел от Русия на Украйна – от територията на нашите страни сътрудници. Има различно решение: в случай че не желаете да вършиме по този начин, то просто ни предоставете нужните условия, а ние ще ги разположим на територията на Украйна и сами ще прехващаме тези ракети. Става дума за противовъздушни системи и бойна авиация с подобаващи механически характерности. Да се заема позиция, при която да няма прекачване на зенитни системи и да не се поддържа свалянето на съветските ракети от лична територия над територията на Украйна е позиция на успокояване на агресора “, акцентира ръководителят на украинската дипломация.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази убедеността си, че възможната помощ от НАТО за свалянето на съветски ракети над територията на Украйна може да компенсира изпитвания от нея дефицит на противовъздушни системи и няма да значи интервенция на алианса във войната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР