Сергей Лавров се трансформира от външен министър на Русия в

...
Сергей Лавров се трансформира от външен министър на Русия в
Коментари Харесай

ЕК обяви Лавров за главен дезинформатор

Сергей Лавров се трансформира от външен министър на Русия в основен дезинформатор.

Това съобщи през днешния ден Петер Стано – представителят на Европейската работа за външна активност (ЕСВД).

Той направи този коментар в отговор на журналистически въпрос, обвързван с днешния отговор на Лавров, даден по време на чуването му в Съвета на федерацията – горната камара на съветския парламент. Президентът Владимир Путин предложи Лавров да резервира поста си, който заема към този момент 20 години.

„ Ако Западът желае да се бие на „ бойното поле “, както те го назовават – апелирам “, сподели посланик номер 1 на Москва пред сенаторите.

„ Това, което в този момент цитирахте от външния министър на Русия, е единствено още един образец за изкривяване на действителността, на неговата операция на обстоятелствата. Това е нещо, което той прави от началото на спора и даже преди него. Съответно това промени позицията му от външен министър на основен дезинформатор, за което, апропо, той е глобен от Европейски Съюз “, разяснява Стано.

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер бе учуден от журналистическия въпрос:

„ Кой стартира войната? Кой желае да я реши на бойното поле? Това е Русия. Европейски Съюз не е на бойното поле. Да ни питате за позицията на Европейски Съюз просто подценява всичко, което сме казвали, откогато съветските сили нелегално нахлуха в Украйна през февруари 2022 година За да свърши войната, е нужна една дума от Путин и тя е „ изтеглете войските “. Няма за разясняваме всяко изказване по въпроса на съветски публични представители. “

Журналисти попитаха и какво прави Европейски Съюз, с цел да осведоми руснаците за спора.

„ Много руснаци са много умни и знаят по какъв начин да получат достъп до инфолмация даже в конюнктура на ограничавания и военновременна цензура. Все още имаме делегация в Русия. Тя, както и посолствата на страните членки, предават цялата информация, когато става дума за връзките сред Европейски Съюз и Русия, за експанзията против Украйна. Целта е съветската публика да има достъп. Разбира се, не е елементарно. Нямаме подозрения в интелигентността на хората в Русия да открият нужната информация, в случай че в действителност имат интерес да я открият “, отговори Петер Стано.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР