Жилищен блок се срути частично в руския град Белгород, най-малко

...
Жилищен блок се срути частично в руския град Белгород, най-малко
Коментари Харесай

Най-малко 8 загинали в Белгород след обстрела на жилищен блок

Жилищен блок се срути отчасти в съветския град Белгород, минимум осем души са починали, а други 20 са ранени, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция. Руските управляващи хвърлят виновността на свалена украинска ракета.

Публикувани онлайн фрагменти демонстрират спасители, които търсят оживели измежду останките от стълбището на постройката, а по-късно бягат, до момента в който част от покрива се срутва. Руското министерство на изключителните обстановки заяви, че досега от руините са извадени осем тела.

Руският Следствен комитет съобщи в изказване, че 10-етажната постройка е била наранена от украински обстрел. 

По-късно съветското министерство на защитата написа в обществените мрежи, че постройката е била развалена от фрагменти от свалена ракета " Точка-У ". То също по този начин съобщи, че противовъздушната защита е свалила още няколко ракети над Белгородска област, а по-късно са били унищожени и два дрона.

По време на работата на спасителите в Белгород продължаваше да има сигнали за въздушно нахлуване. Градът беше обстрелван и през вчерашния ден вечерта, при което почина един човек, а 29 бяха ранени, заяви губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР