Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова да не се губи

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова да не се губи
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Варианти за прекратяване на войната, които не предвиждат деокупация на Крим, са загуба на време

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани да не се губи време в обсъждане на разновидности за преустановяване на войната, които не плануват деокупация на Крим. В изявление за " Файненшъл таймс " той още веднъж удостовери, че Украйна счита да си върне всички завлядени територии.
 
В същото време Зеленски съобщи, че е подготвен да прегледа разновидности за невоенно връщане на Крим: " Разбирам, че всички са озадачени от обстановката и от това какво ще се случи с Крим. Ако някой е подготвен да ни предложи метод за деокупация на Крим с невоенни средства, аз ще бъда единствено " за "... Ако решението (не предвижда) деокупация и (Крим) е част от Руската федерация, никой не би трябвало да си губи времето с това. Това е загуба на време ", акцентира президентът, представен от организация " УНИАН ".
 
Изданието отбелязва, че някои западни страни са загрижени, че всеки опит на Украйна да деокупира Крим може да докара до рискова ескалация от страна на Русия. На Запад се притесняват, че това може даже да докара до потреблението на нуклеарни оръжия от Москва.
 
Зеленски отбелязва, че ориста на Крим е в интернационалния дневен ред. Той също по този начин напомня, че съветските удари по украинската гражданска инфраструктура демонстрират, че Кремъл не има намерение да договаря за преустановяване на войната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР