Потвърдените случаи на зараза с коронавируса в Полша до момента

...
Потвърдените случаи на зараза с коронавируса в Полша до момента
Коментари Харесай

Последни данни за коронавируса в Полша, Чехия, Норвегия и Грузия

Потвърдените случаи на болест с ковид в Полша досега са 18 184, като от тях 7175 към този момент са оздравели, се споделя в новите данни, оповестени от здравното министерство на страната и представени от ТАСС. Разпространението в Полша се задържа на приблизително равнище от 300-400 новозаразени в ден, предава Българска телеграфна агенция.

За последното денонощие са умряли 19 души от COVID-19, с което общият брой на смъртните случаи става 912.

В момента в лечебните заведения на страната се лекуват над 2400 пациенти. Около 90 000 души в цялата страна се намират под домашна карантина. През последните седмици в Полша са направени над 580 000 теста за ковид.

Новозаразените, регистрирани в Чехия за последното денонощие, са 55, заяви здравното министерство в Прага. Така общият им брой до момента е 8406. През месец май всекидневният растеж не е надхвърлял 100 случая.

Починалите от COVID-19 досега са 295, а излекуваните - 5381. Най-много инфектирани има в столицата Прага - 1927.

От 1 март до момента в Чехия са тестирани за ковид 335 000 души. В страната към този момент над два месеца работи режим на изключително състояние. Властите оповестиха, че ще го анулират на 17 май.

В Норвегия за последното денонощие са регистрирани единствено 24 нови инфектирани и по този начин общият им брой доближи 8221, заяви норвежкият институт по опазване на здравето. През последните две седмици дневният растеж постоянно се задържа под 50 случая.

Починалите досега в скандинавската страна са 232-ма. В лечебните заведения се намират 52-ма души, лекуващи се от COVID-19.

На 6 април норвежкото държавно управление разгласи, че епидемията е сложена под надзор и стартира последователното възобновяване на работа на редица институции. Беше анулирана и възбраната да се пътува до извънградските вили. Затворени остават всички детски градини, учебни заведения и висши образователни заведения.

За последното денонощие бяха регистрирани 6 нови случая на ковид в Грузия, с което общият брой на инфектираните към този момент е 677. Оздравелите са 419, а умрелите до момента са 12. Под карантина в страната се намират над 3800 души, се споделя в известие на уеб страницата на държавното управление, който осведоми за епидемиологичната конюнктура. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР