Началникът на кабинета на президента на Иран Голам-Хосеин Есмаили, който

...
Началникът на кабинета на президента на Иран Голам-Хосеин Есмаили, който
Коментари Харесай

Иран разкри нови подробности за авиокатастрофата, при която загина Раиси

Началникът на кабинета на президента на Иран Голам-Хосеин Есмаили, който е бил в един от другите хеликоптери, съпътстващи Раиси, заяви, че мъглата не може да е била главната причина за самолетната злополука, при която почина президентът Ибрахим Раиси.

Есмаили сподели, че мъглата може да е била надълбоко в дефилето, само че не по траекторията на полета.

Хеликоптерите летяли малко под облаците, когато водачът на хеликоптера на Раиси инструктирал всички хеликоптери в конвоя да се повдигнат над облаците. Приблизително 30 секунди след осъществяване на съответните указания президентският хеликоптер е видян да липсва.

" Нашият водач се обърна и се върна да търси хеликоптера. Казаха ми, че хеликоптерът може да е паднал, тъй като нямахме връзка минута и половина. Нашият хеликоптер обиколи няколко пъти и не съумя да откри радиовръзка. Кацнахме в мината Sungun след 30 секунди.

Свързахме се с пасажерите от хеликоптера, само че никой не реагира. Тогава ни споделиха, че е направено позвъняване до мобилния телефон на капитан Мустафави и господин ал-Хашем отговори и сподели, че е паднал в дерето, само че не сподели какво се е случило.

След това, когато се свързах с господин ал-Хашем, той сподели: „ Не се усещам добре, не знам какво се случи, не знам къде съм, под дърветата съм, не знам, не виждам никого, аз съм самичък “.

Той разказа гората. Стана ни ясно, че хеликоптерът е паднал. Взехме кола за спешна помощ и медицински лица и отидохме на място. Говорихме с господин Ал-Хашем няколко пъти, той евентуално отговаряше на позвънявания в продължение на три часа. Тогава се оказа, че всички са загинали едновременно, а господин ал-Хашем умира няколко часа по-късно. Не се чуваше тон от детонация, не се виждаше огън или пушек.

В 3 - 3:30 ч времето в региона се промени изцяло. Когато спасителите дойдоха на мястото, времето се беше трансформирало изцяло. Не знам какви са метеорологичните условия за полет с хеликоптер, само че от това, което видях с очите си, изискванията по време на полета бяха естествени. Видяхме облака единствено в едно дефиле и в доста стеснен регион, тъй че не мога да кажа дали може да е фактор, който е попречил на полета или не “, сподели Есмаили.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР