БДЖ - Пътнически превози възнамерява да въведе видеонаблюдение във влаковете.

...
БДЖ - Пътнически превози възнамерява да въведе видеонаблюдение във влаковете.
Коментари Харесай

БДЖ пуска видеонаблюдение във влаковете

" БДЖ - Пътнически транспорти " има намерение да вкара видеонаблюдение във влаковете. Това се схваща от отговор на въпрос от транспортния министър Георги Гвоздейков. Той прецизира, че към този момент се ползва опит с видеонаблюдение в локомотивите и мотрисите. Предстои разбор дали нововъведението е потребно и по-късно най-вероятно ще бъде внедрено и в пътническите вагони.
Гвоздейков обаче не показва съответни периоди по кое време видеонаблюдението може да стартира да се ползва всеобщо, както и от по кое време е почнало да се употребява в мотрисите. Посочва се обаче, че то е потребно в предварителната защита против похищенията над локомотивите, които постоянно са замеряни с камъни. Помага и за отбягване на произшествия с преминаващи през жп линиите хора и сложени на тях предмети.
Транспортният министър добавя, че се работи и за по-голяма сигурност на пасажерите по време на пътуването им. За задачата БДЖ са изготвили лист с номера на влакове и графика им на придвижване по секторите, за които са нужни засилени ограничения. Списъкът е изпратен до Главна дирекция " Национална полиция ", като в него попадат всички нощни влакове, както и някои дневни. Гвоздейков упорства всички те да бъдат посрещани от патрул на жандармерията, която дава отговор за сигурността по влаковете. Той обаче изяснява, че няма по какъв начин да бъде подсигурено непрекъснато полицейско наличие във всички влакове. Преценка на жандармерията е по кои линии да обезпечи наличие или посрещане на влака с патрулка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР