При население на страна от 6 милиона и половина, 440

...
При население на страна от 6 милиона и половина, 440
Коментари Харесай

Добре ще им дойде

При население на страна от 6 милиона и половина, 440 хиляди са държавните служители. Към тази войска, която поредност от държавни управления обещаваше да понижи, се гледа с огромен вкус преди избори.
Ухажването стартира. Преди дни представител на настоящия длъжностен кабинет " Главчев " хвърли стръвта.
Обмисляло се държавната Българска банка за развиване да дава безлихвени заеми на служителите. От година ни надуват главите, че следва повишаване на заемите от комерсиалните банки. Само преди ден Българска народна банка заяви, че стяга отпущането на ипотечни заеми, което евентуално значи повишаване за простосмъртните. Чиновниците обаче ще могат да взимат безлихвени заеми. Защо? С какво са заслужили? Това се показва от министъра на нововъведенията Росен Карадимов, до неотдавна в надзора на държавната финансова институция, като опция ББР " да извършва и обществена функционалност " като дава нисколихвени или безлихвени заеми за работещите в бюджетни организации.
От години спорадично се повдига полемика (идеята е на работодателите) държавните чиновници да за почнат да внасят сами персоналните си осигурителни вноски, вместо това да става със средства от страната. Новото предложение, което към този момент било утвърдено и от премиера Главчев, който няма нищо общо с Борисов и ГЕРБ, е пряк нишан към тях като гласоподаватели.
С годините интензивността по изборите непрекъснато понижава, като до урните отиват към 2,5 милиона гласоподаватели. Последно ГЕРБ излязоха първи с 2% преднина през вторите - с малко под 670 хиляди дали своят вот за тях. Дали ще им дойдат добре 440 хиляди гласа от хора, които така и така треперят при промяната на всяко държавно управление. И които в огромната си част те наместиха през трите мандата на Борисов като министър председател по министерства, организации, държавни предприятия, органи, служби и службички.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР