Магистрала Черно море“ и връзка между мегаполисите Истанбул–Бургас–Варна–Констанца са част

...
Магистрала Черно море“ и връзка между мегаполисите Истанбул–Бургас–Варна–Констанца са част
Коментари Харесай

Две магистрали и втори мост са в програмата на социалистите за Варна

Магистрала „ Черно море “ и връзка сред мегаполисите Истанбул–Бургас–Варна–Констанца са част от целите на Българска социалистическа партия за развиването на Варна. Социалистите оферират страната да се ангажира с дотъкмяване в съкратени периоди на автомагистрала „ Хемус “, както и създаване на логистичен център като част от новото пристанище над „ Максуда “ с контейнерен и зърнен терминал и на „ Индустриална зона – Варна “. Предвижда се и нова визия за Морска гара и преобразяване територията на Пристанище Варна-Изток в туристически център с яхтено пристанище, аквариум, конгресна зала, опера, балет и зали за културни събития.
Според Българска социалистическа партия във Варна би трябвало да се влага и в създаване на многоетажни паркинги и преразглеждане на зоните за платено паркиране.
Социалистите оферират модернизиране и поддържане на съществуващите детски площадки, създаване на плувен басейн във всеки регион на Варна, общински жилища за млади фамилии, безвъзмездна детска кухня, място за всяко дете в общинско детско заведение. Те ще упорстват и за превръщането на „ Зелена Варна “ в приоритет, което значи чисти плажове и разширение на еко контрола.
Да бъдат построени клубове, дневни центрове и общински приют за възрастните хора, както и обществен патронаж и целогодишни услуги – „ персонален помощник ”, „ обществен помощник “, „ домакински асистент “ както за възрастните, по този начин и за хората с увреждания, са измежду целите на Българска социалистическа партия във Варна.
Според Българска социалистическа партия минималната работна заплата за 2025 година би трябвало да доближи до  1100 лв., а пенсиите би трябвало да се преизчислят и по този начин да се покачат приходите на възрастните хора. За бранш опазване на здравето се планува унищожаване статута на търговски сдружения на лечебните заведения, опазване на лечебните заведения в отдалечените и планински региони и въвеждане на статут на „ предпазено лечебно заведение “ за тях, както и понижаване на Данък добавена стойност върху лекарствените артикули и медицинските произведения на 9%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР