Говорителят на министерството на отбраната на САЩ Пат Райдър каза,

...
Говорителят на министерството на отбраната на САЩ Пат Райдър каза,
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия е изстреляла космическо оръжие, способно да атакува сателити

Говорителят на министерството на защитата на Съединени американски щати Пат Райдър сподели, че Русия е изстреляла галактическо оръжие, което има дарба да нападна спътници на ниска околоземна орбита, съобщи ДПА.

Той добави, че това е станало на 16 май, а съветският спътник оръжие сега е на една и съща орбита със спътник на американското държавно управление.

Попитан от публицисти дали съветското оръжие е опасност за американския спътник, представителят на Пентагона отговори през вчерашния ден: " Tова е галактическо оръжие на същата орбита със спътника на американското държавно управление. "

Представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Уд по-рано направи изявление в същия дух.

Според американските воени Русия към този момент е изстреляла сходно галактическо оръжие през 2019 и 2022 година
В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не одобри импортирана от Русия резолюция против конкуренцията във въоръжаването в космоса.
Проектът получи седем гласа „ за “, до момента в който други седем страни, измежду които и Съединени американски щати, гласоподаваха „ срещу “.

Американският представител Робърт Уд упрекна Русия в приложимост на манипулативни тактики, откакто тя наложи предишния месец несъгласие на американската резолюция против разполагането на нуклеарни оръжия в космоса.

През февруари в Съединените щати се появиха предизвестия за нуклеарните упоритости на Русия в космоса, като бе маркирано, че нуклеарният капацитет на оръжия, ориентирани непосредствено против спътници, може да съставлява опасност за националната и интернационалната сигурност.

Американското държавно управление упрекна Русия, че създава военни мощности за приложимост против спътници, само че президентът Джо Байдън въпреки всичко увери, че няма нуклеарна опасност против американците или хората по света.
Руският президент Владимир Путин сподели в отговор, че Русия е срещу разполагането на нуклеарни оръжия в космоса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР