Потребителските кредити се регулират основно от Закона за потребителския кредит,

...
Потребителските кредити се регулират основно от Закона за потребителския кредит,
Коментари Харесай

Потребителски кредит – що е то?

Потребителските заеми се контролират главно от Закона за потребителския заем, който е в действие от 1 октомври 2006 година Лихвите по тези заеми всекидневно са по-високи, спрямо лихвите по ипотечните и жилищните заеми. Отделно, оскъпяване на заема може да има и поради разнообразни други такси – да вземем за пример за разглеждане на документи, за разпределяне и ръководство на заема, за предоговаряне на заема, поради застрахователни награди, свързани с отпущането на заема и така нататък При потребителските заеми нормално спомагателните такси и тежести са по-малко, тъй като отпусканите суми не са толкоз огромни – в България те варират сред 500 и 40 000 лв. що се отнася до потребителските заеми, отпускани от банките.
Основна роля във връзка с лихвата обаче играе Годишният % на разноските (ГПР). ГПР демонстрира общите разноски по заема, изразени като годишен размер от целия заем. Под общи разноски се има поради както лихвата, по този начин и всички останали разноски – да вземем за пример такса за кандидатстване, за асимилиране на заема, застрахователна награда, такса за предоговаряне, и така нататък
Преди да отпусне потребителски заем на даден клиент, кредитната институция прави оценка неговата платежоспособност – той би трябвало да има регулярни приходи и да бъде кредитоспособен в точния момент за периодическото обслужване на заема. Обикновено кредитоспособността се пресмята на база трудовото заплащане. Целта на финансовата институция е да ограничи риска от неплащане на заема.
В сегашната среда на ниски лихви и висока конкуренция, заемодателите постоянно облекчават условията към кредитополучателите, с цел да притеглят повече клиенти.
Потребителските заеми се употребяват, с цел да финансират сегашни потребности , като ремонт или обзавеждане на жилище, покупка на кола, бяла и черна техника, или на други артикули и/или услуги. Тези заеми се употребяват и за покриване на други отговорности – пo кредитни ĸapти, ĸpeдити oт нeбaнĸoви финaнcoви инcтитyции (т.нар. бързи кредити), зaeми oт poднини и пpиятeли, битови отговорности. Потребителски заем може да се изтегли и за екскурзия/почивка, фамилно празненство (юбилей, абитуриентски бал) и други
Колко бързо ще получите заема зависи от кредитната институция. Това нормално се случва сред 1 и 14 дни след подаване на съответните документи за разпределяне на заема. Все повече финансови институции дават опция за кандидатстване онлайн, като даже банките възприемат този метод.
Някои банки оферират потребителски заеми при промоционални условия, измежду които е експресното разглеждане на настояването ви за заем. В Пощенска банка да вземем за пример може да получите стремежи заем единствено за 3 часа . За задачата би трябвало да кандидатствате до 30.06.2019 година , като можете да заявите заема онлайн, по телефона или мобилен специалист да ви пристигна на крайници с нужните документи. Така не е нужно да губите време, с цел да стигнете до офис на банката.
Размерът на предлагания заем е от 10 000 до 70 000 лева, срокът – до 10 години, а лихвата е промоционална – от 4.70% до 5.25% при превод на работната ви заплата в банката. Можете да се възползвате от отстъпка от лихвения %, в случай че ви превеждат заплатата в банката и изберете някоя от нейните пакетни стратегии.
В рамките на промоцията получавате покритие на вноските по заема при безработица, неработоспособност, нескончаем болничен и други с стратегия " Защита на заплащанията ". Този заем дава опция за сливане на отговорности по потребителски заеми и други типове кредитни артикули в едно.
Потребителските заеми са най-лесният метод за финансиране на ежедневните ви потребности и стремежи. С тях може да обновите дома си, да си купите мечтана движимост или да реализирате мечтано пътешестване. Възможностите за тегленето им са все по-благоприятни, струва си да се възползвате от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР