След успешния пилотен проект през 2019 г. българският офис на

...
След успешния пилотен проект през 2019 г. българският офис на
Коментари Харесай

Стартира второто издание на програмата на Endeavor – Dare to Scale

След сполучливия пилотен план през 2019 година българският офис на световната предприемаческа мрежа Endeavor започва второто издание на програмата за напредък – Dare to Scale. Програмата е ориентирана към бизнесмени и бизнеси, които към този момент са минали ранната фаза на своето развиване и са при започване на разгръщане на активността си. Фокус на тазгодишното издание ще бъде построяването на резистентен бизнес, който да може да се оправи с рецесии, както и идентифицирането на благоприятни условия за напредък в сложни пазарни условия. От през днешния ден, 1 юни, до 21 юни е отворен формулярът за кандидатстване, като всеки искащ може да го попълни на този линк.
За програмата могат да аплайват бизнесмени от всички сфери на стопанската система, без значение от района в България, в който са позиционирани. Условието е да имат към този момент потвърден артикул или услуга на пазара, да са осъществили оборот от най-малко 200 000 лева за 2019 година, броят на чиновниците да не надвишава 150 души, и най-важното – бизнесът им да e с капацитет за световен напредък. В програмата могат да вземат участие както одобрени компании, работещи от години, по този начин и такива, които са стартирали относително скоро.
Ментори и бизнес водачи от мрежата на Endeavor ще проведат изявленията и по авансово обособени критерии ще бъдат определени фирмите, които ще са признати в тазгодишното издание. Програмата ще се организира в София и ще е с дълготрайност от 4 месеца – от м. септември до м. декември 2020 година

Основателите на фирмите ще имат опция да вземат участие в профилирани образования в 4 съществени области: " Управление на организацията ", " Маркетинг ", " Продажби ", " Бизнес обмисляне и набиране на капитал ". Всяка компания ще има назначен самостоятелен наставник от мрежата на Endeavor, който ще организира регулярни срещи с създателите и ще ги подкрепя със своята експертиза.
Екипът на Endeavor ще провежда и съпътстващи събития, на които фирмите ще имат опция да се срещнат с главните играчи в предприемаческата екосистема. Подобно на миналата година, програмата ще завърши през м. декември с Demo Day, по време на който участниците ще презентират бизнесите си пред жури от одобрени бизнес водачи. Повече за самата стратегия и процеса на кандидатстване може да разгледате тук.
В пилотното издание на Dare to Scale през 2019 година участваха създателите на 10 български компании. В продължение на 4 месеца участниците минаха през профилирани образования, водени от бизнес водачи от мрежата на Endeavor Bulgaria, измежду които основателите на Телерик – Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователят на BGmenu – Владимир Давчев, уебсайт мениджърът на Uber – Александър Попов и други Повече от 20 бизнес водачи бяха ангажирани с бизнесмените от 10-те компании и бяха извършени общо 75 часа наставнически сесии. Вижте най-важното от пилотното издание на Dare to Scale и подбрани моменти от специфичните събития към него тук.
Всеки искащ да се включи в Dare to Scale Growth Program може да попълни кандидатурата си на този линк. Пълната информация за програмата е налична тук.

" С програмата Dare to Scale желаеме да разтеглим поддръжката си към бизнесмените в техния път към триумфа. Силната поддръжка и високата оценка, която получихме от предприемаческата общественост за нейното първо издание, ни окуражи да я продължим и през тази година. С това желаеме да дадем нашия принос за развиването на едно потомство бизнесмени, които имат капацитета да реализират международен триумф ", сподели Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor Bulgaria.
" Отчитаме първото издание на Dare to Scale като извънреден триумф, тъй като се убедихме, че бизнес средата у нас има голям капацитет за развиване. Разбрахме го с помощта на амбициозните младежи с новаторски планове, които ни демонстрираха, че не се опасяват да мислят огромно. След впечатляващото начало, чакаме идващите участници да показват още по-интересни бизнес модели, показващи бърза акомодация към изменящата се среда, в която всички сме свързани и сътворяваме дружно едно стабилно развиване. За Пощенска банка партньорството с Endeavor е най-естественото и разумно продължение на напъните ни да подобрим предприемаческата екосистема в България. Инициираме второто издание на плана и след големия триумф на пилотния план имаме вяра, че вършим инвестиция в бъдещето – тъй като Dare to Scale е нашата убеденост, че сътворяваме смисъл дружно и по този начин даваме знак на от ден на ден младежи, че опциите са повече от трудностите. Ние от Пощенска банка познаваме триумфа, както и пътя, който води към него, и имаме вяра, че ще бъдем потребни на младите бизнесмени освен като техен наставник, само че и като приближен финансов сътрудник. ", съобщи Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка.
" Радвам се, че се включваме и във второто издание на програмата Dare to Scale, която потвърди, че е потребна за фирмите и реализира доста положителни резултати. Такъв вид стратегии стават още по-стойностни поради обстановката с пандемията и икономическата рецесия, в която навлиза международната стопанска система. Вярвам, че знанието и насоките, които могат да получат бизнесмените, ще бъдат скъпи и ще им оказват помощ по пътя напред. Програмата се вписва тъкмо и в концепцията на Агенцията да предлага още повече добавена стойност. ", уточни Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР