Последните месеци преобърнаха правилата, по които живеем и промениха рязко

...
Последните месеци преобърнаха правилата, по които живеем и промениха рязко
Коментари Харесай

Преференциални условия за бизнеса от Пощенска банка

Последните месеци прекатурнаха разпоредбите, по които живеем и трансформираха внезапно настройките ни за всекидневно и познато, само че в това време ни предизвикаха ежедневно да търсим нови и по-добри решения за нашето на следващия ден. Съвсем предстоящо режимът на обществена изолираност провокира голям брой промени освен за елементарния човек, само че и за цели бизнеси. В обстановка, натоварена с толкоз доста незнайни, гъвкавите и навременни решения се оказаха основни.
За да приказваме за финансова непоклатимост в миг като този, първо би трябвало да разпознаем своя благонадежден и сигурен сътрудник. Ето за какво още с първите дни на изключителното състояние Пощенска банка систематизира серия от ограничения в поддръжка на своите бизнес клиенти, като наред с това интензивно се включи в антикризисните стратегии, основани от българското държавно управление.
За своите клиенти в бранш " Банкиране дребен бизнес " Пощенска банка формулира разнообразни механизми за отлагане на дължимите суми по заеми на вноски и лизинг. Те имат опция да отсрочат заплащанията си по главница и лихви, или единствено главница, за период до 6 месеца. Облекчени условия работят и за револвиращите артикули, при които е въведен гратисен интервал до 6 месеца за заплащане на лихвите по заемите.
Отсрочените лихви се погасяват еднократно или на части, след приключване на интервала на облекчено погасяване. Бизнес картодържателите, които изпитват усложнения, също могат да се възползват от омекотен режим на обслужване, като не дължат минимална месечна вноска по кредитната си карта за интервал до 6 месеца. Допълнително улеснение е и опцията тези финансови решения да бъдат декларирани напълно онлайн.
В поддръжка на своите бизнес клиенти Пощенска банка употребява разнородни механизми, които да улеснят достъпа им до финансиране. Стъпка в тази посока е съглашението сред банката и Националния гаранционен фонд, което ще разреши дребните и междинни предприятия да се възползват от капиталови и оборотни заеми при преференциални условия.
Според постигнатите договорености сдруженията ще имат опцията да получат гаранции, издадени от Националния гаранционен фонд в размер на до 50% от цената на заема, като част от нужното поръчителство. По този метод ще бъде улеснен достъпа до финансиране на бизнес клиенти, които не разполагат с нужните активи за поръчителство на банковия си заем.
Преференциалните условия ще се ползват при всички типове заеми и от тях ще могат да се възползват всички бизнеси. Благодарение на настоящата гаранционна скица за шерване на риска сред банката и фонда, клиентите ще могат да избират сред няколко облекчени разновидността на финансиране.
Те могат да се възползват от , при който усвоената сума се погасява според признат от страните погасителен проект. Подходящ за капиталово кредитиране, както и финансиране на изключителни, нерегулярни потребности от оборотни средства.
За финансиране на настоящи действия на бизнеса клиентите могат да изберат – бизнес заем, който може да се усвоява и погасява по желание на клиента в границите на избран период, напълно или на части, до размера на контрактувания предел. Предимството на този артикул е, че клиентът употребява неведнъж сумите от утвърждения кредитен предел и заплаща рента само за усвоената част от него.
Програмата дава опция за – заем, при който клиентът разполага със средства по разплащателната си сметка до размера на авансово контрактувания с банката предел. Изключително подобаващ за покриване  на краткосрочни оборотни потребности. С всяка постъпила сума по разплащателната сметка се погасява задължението по овърдрафта, без да е належащо клиентът да попълня искане за погасяване.
Друго огромно преимущество на програмата е, че контрактуваната гаранционна скица ще се ползва и във връзка с заеми, отпускани за реализацията на планове по оперативни стратегии. От финансиране ще могат да се възползват също по този начин земеделските стопани, както и предприятия от бранш товарен авто превоз, които могат да аплайват в това число и за покупка на транспортни средства. Освен от преференциални лихвени проценти, всички кредитополучатели ще могат да се възползват и от умело обслужване.
Пощенска банка има построена мрежа от над 20 профилирани бизнес центрове за " Банкиране дребен бизнес ". В тях специалисти на банката са подготвени да дават самостоятелни съвещания за избор на най-подходящ банков артикул, да окажат подпомагане в процеса от  кандидатстването до усвояването на заема, както и да осведомят за всички елементи по предлаганите заеми. Информация за центровете можете да намерите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР