Летище София добави първата си прибалтийска дестинация с полетите на

...
Летище София добави първата си прибалтийска дестинация с полетите на
Коментари Харесай

Директни полети от София до Рига стартират с латвийската airBaltic

Летище София добави първата си прибалтийска дестинация с полетите на латвийската самолетна компания airBaltic. Тя започва полети три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота като свързва българската столица със своята база в Рига, Латвия. Това е първият маршрут на самолетната компания от летище София. Стартът на полетите до Рига беше посрещнат с обичаен воден салют.

" Приветстваме airBaltic за решението да започва директни полети до Рига от летище София. Чрез тях българите ще имат опция да доближават до всички балтийски и скандинавски летища единствено с едно прехвърляне. Благодарни сме за доверието на самолетната компания и пожелаваме триумф на новата дестинация в портфолиото ни ", съобщи Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на СОФ Кънект, оператор на летище София.

" Радваме се, че ще засилим наличието си в България и ще стартираме първия си маршрут от София до оживения град Рига - дома на airBaltic. Благодарни сме на нашите сътрудници от летище София за взаимната работа по този план и с неспокойствие чакаме да предложим на локалните пасажери опцията да посетят и опознаят това украшение на Балтика ", показа Томас Рамдал, основен вицепрезидент " Управление на мрежата " в airBaltic.
 От Рига до Газипаша: Новите дестинации от летище София за лято 2024
От Рига до Газипаша: Новите дестинации от летище София за лято 2024

Полети до 78 постоянни и 28 чартърни дестинации

Авиокомпанията airBaltic лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия. Освен връзките до тези места, самолетната компания се гордее с най-младата флотилия в Европа, която се състои от един от най-екологичните търговски самолети в света - Airbus A220-300.

Тъй като устойчивостта е измежду главните полезности на airBaltic, превозвачът съумява да понижи количеството си въглеродни излъчвания с 33% спрямо 2008 година посредством модернизиране на флота и усъвършенстване на процедурите за кацане.

В допълнение, airBaltic се ангажира да понижи въздействието си върху околната среда до минимална допустима стойност и да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година в сходство с уговорките на авиационната промишленост и Европейски Съюз.
 Латвийската airBaltic стартира директни полети от летище София до Рига през май 2024-а
За първи път ще има директни полети сред София и Рига: Колко ще костват билетите?

Това е първата дестинация, която летище София прибавя за идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР