Постановката Демони на Театрално сдружение Enso ще бъде представена на

...
Постановката Демони на Театрално сдружение Enso ще бъде представена на
Коментари Харесай

Театрално сдружение Enso представя дебютния си проект Демони

Постановката " Демони " на Театрално съдружие " Enso " ще бъде показана на 9 ноември в Театър " Азарян ", научи ДУМА от екипа. Авторът Ларш Нурен е най-признаваният шведски драматург след Аугуст Стриндберг. Една от най-емблематичните пиеси на Нурен е " Демони ". Още с излизането си рецензията я оприличава на " Кой се опасява от Вирджиния Улф ", само че с детайли на фарс и черна комедия.

Творбите на Нурен са реалистични и постоянно се въртят към фамилните и персоналните връзки. Между тези, които са обеднели и се коренят в дъното на обществото, или тези, които живеят в веществен комфорт, само че прочувствена неустановеност.

На сцената виждаме Катарина и Франк, които са в средата на 30-те, живеят дружно от 9 години и нямат деца. И двамата се намират в пределна точка на досегашния си живот. Канят на посетители съседите си Йена и Тумас. Те наподобяват безусловно естествена фамилна двойка - с две деца и без забележими спорове. Но под въздействието на алкохола вечерта придобива ненадейно развиване с все по-сюрреалистични и порочни обществени игри.

Режисьор на спектакъла е Крис Шарков. " В рамките на една вечер се случват невъобразими неща. Привидно тривиална обстановка. Познаваме я от " Кой се опасява от Вирджиния Улф " на Олби, по-късно от пиеси на Ясмина Реза и това съм забелязал, че българският фен харесва. Той обича да се припознава. Да гледа спектакъл, обстановка, която му е доста близка до това, в което той живее ", споделя Шарков.

В спектакъла вземат участие Александра Димитрова, Адриан Филипов, Камелия Хатиб и Стоян Младенов. Преводът от шведски е на Любомир Гиздов, сценография - Илияна Кънчева, музика - Емилиян Гацов-Елби.

Театрално съдружие " Enso ", зад коeто стоят Александра Димитрова, Адриан Филипов и Камелия Хатиб, ще продължи да развива бранша на самостоятелния спектакъл. Тяхната цел е да се показват одобрени и изгряващи задгранични драматурзи, непознати на българската аудитория. Следващият им план ще има премиера в края на ноември. Заглавието е " Всички дребни светлинки ", режисьор е Стоян Радев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР