Организаторите на песенния конкурс Евровизия съобщиха, че ще преразгледат правилата

...
Организаторите на песенния конкурс Евровизия съобщиха, че ще преразгледат правилата
Коментари Харесай

Организаторите ще преразглеждат правилата: някои делегации не уважили духа на Евровизия

Организаторите на песенния конкурс " Евровизия " оповестиха, че ще преразгледат разпоредбите на състезанието, откакто някои делегации " не са почели духа на разпоредбите ", заяви Пи Ей мидия/ДПА. Това става след поредност от рецензии към решенията и рецензии за метода на провеждането на надпреварата тази година.

Последният скандал е от през вчерашния ден, когато от Европейската комисия остро разкритикуваха възбраната на финала на " Евровизия " да се вее знамето на Европейска комисия, като обяснението беше, че геополитическата конюнктура е доста комплицирана. 

Конкурсът, който се организира в зала " Малмьо Арена " в шведския град, бе белязан от поредност несъгласия. Имаше дисквалификация - на представителя на Нидерландия поради афектиран език, отвод на норвежката водеща да взе участие във финала в символ на поддръжка за Газа, шумни пропалестински протести пред залата.

Много обсъждано беше и присъединяване на израелската представителка Еден Голан, която приключи на пета позиция в състезанието, извоюван от Немо от Швейцария. По време на нейното осъществяване огромна група стачкуващи се събраха пред " Малмьо Арена ". Преди това тя трябваше да промени заглавието на песента, с която се представяше, а в Малмьо се движеше от засилена охрана. Много от участниците от разнообразни страни се оплакаха от напрегнатата атмосфера.

Представителката на Ирландия Бамби Тъг остро атакува EBU като разгласи, че Европейският съюз за радио и телевизия не е " Евровизия ". Преди това тя трябваше да махне послания, подкрепящи палестинската идея от театралния си костюм. Тя подаде публична жалба и за коментар на израелската телевизия КАН за осъществяването ѝ - че феновете ще чуят най-страшното осъществяване на вечерта, " ще има доста черна магия, демонски кукли и вуду ", както и предизвестие хората пред екрана да си подготвят молитвите. 

Силвестър Бел, участникът, представящ Литва, се оплака, че е имал доста травматично преживяване, защото е трябвало да излезе на сцената след осъществяването на напълно младата представителка на Израел, в една много нажежена атмосфера. 

" Съжаляваме, че някои делегации на песенния конкурс " Евровизия " в Малмьо не почетоха духа на разпоредбите и на състезанието и на място, и по време на излъчванията ", се споделя в изказване, с което излязоха през днешния ден от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), без повече детайлности.

" Разговаряхме с доста делегации по време на събитието по разнообразни тематики, които привлякоха вниманието ни. Управляващите органи на EBU дружно с ръководителите на делегациите направиха обзор на събитията към песенния конкурс " Евровизия ", провел се в Малмьо, с цел да продължим напред по позитивен метод и да подсигуряваме, че всички почитат полезностите на събитието.

Индивидуалните случаи ще бъдат разисквани от ръководещия орган на събитието - Референтната група на песенния конкурс " Евровизия ", формирана от представители на участващите телевизионни оператори, на идващото й съвещание ", се показва още в изказването на EBU.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР