Имаме проблеми с част от платформите за стрийминг на съдържание,

...
Имаме проблеми с част от платформите за стрийминг на съдържание,
Коментари Харесай

Платформи за стрийминг у нас работят без превод на български

„ Имаме проблеми с част от платформите за стрийминг на наличие, които работят в България, само че без превод на български език. “

Това съобщи пред публицисти в Брюксел служебният министър на културата Найден Тодоров. Той взе участие в Съвет „ Образование, юноша, просвета и спорт “.

Обсъдено е разпространяването на тези платформи в Европейски Съюз. Има хрумвания за смяна на европейските правила в тази област, да вземем за пример с въвеждането на условие част от приходите да бъдат насочвани за произвеждане на европейско наличие. Някои от министрите са говорили особено за локално наличие, което да обслужва и районите, в които тези платформи работят.

Развитието на изкуствения разсъдък (ИИ) е измежду провокациите за културното завещание, посочи Тодоров.

„ Навлизането на ИИ съставлява гражданска война, която ще промени метода и визията ни за живота. Трябва да бъдем извънредно деликатни за посоката на неговото развиване. ИИ е математика и не може да бъде нещо положително или неприятно, това зависи от нас. Хората в креативния бранш са обезпокоени от навлизането на ИИ и би трябвало да ги успокоим “, счита той.

Министър Тодоров посочи, че при развиването на ИИ се употребяват материали с авторско право и към този момент се стига до нарушавания на настоящото законодателство.

Той бе помолен да разяснява и възбраната знамето на Европейски Съюз да се развява на финала за „ Евровизия “, издадена от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

„ За това не стана дума, само че за мене това е проблем. В последна сметка ние сме самостоятелни страни, само че сме част от Европейски Съюз. И няма по какъв начин знамето му да не бъде допускано. Това е мое персонално мнение “, отговори Тодоров.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР