Пълномащабно нашествие на Русия в Украйна би имало ужасяващи последствия

...
Пълномащабно нашествие на Русия в Украйна би имало ужасяващи последствия
Коментари Харесай

Кулеба: Ако Москва започне война в Украйна, това ще е краят на установения световен ред

Пълномащабно настъпление на Русия в Украйна би имало ужасяващи последици за целия свят, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш пред Общото заседание на международната организация и акцентира:

„ Решението на Руската федерация да признае по този начин наречената самостоятелност на Донецка и Луганска област и последвалите дейности са нарушаване на териториалната целокупност и суверенитет на Украйна и са несъвместими с правилата в Хартата на Организация на обединените нации “.

Гутериш прикани да бъде обезпечен сигурен и безконтролен достъп на филантропичните организации, в това число до регионите в източна Украйна, които не са следени от украинската войска.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба , говорейки пред Организация на обединените нации в Ню Йорк, предизвести, че в случай че Москва стартира война в Украйна, това ще бъде краят на открития в този момент международен ред:

„ Русия демонстрира признаци, че е подготвена да подклажда задълбочаването на експанзията си против Украйна. Не е доста времето, с което разполагаме, с цел да я възпрем, удържим и овладеем, всеки час безучастие в този момент заплашва живота на украинците - освен на бойците, само че и на цивилните. Това е изостряща се опасност към общата сигурност в света и към свободата ни. Украйна чака решителни незабавни и съответстващи дейности от страна на интернационалната общественост “, съобщи Кулеба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР