Open Sud de France – Montpellier, финалЯник Синер – Максим

...
Open Sud de France – Montpellier, финалЯник Синер – Максим
Коментари Харесай

Синер с първи трофей за 2023 след успех над Креси


Open Sud de France – Montpellier, край

Яник Синер – Максим Креси 7-6(3), 6-3

Яник Синер завоюва седмата си купа в Тура, откакто надви в два сета над Максим Креси на ATP 250 конкуренцията в Монпелие. Италианецът не записа победа в предходните си две участия в конкуренцията, само че този път бе на равнище през цялата седмица и справедливо ще си тръгне от Франция с трофей в ръка. Така Синер към този момент е спечелил седем от осемте си ATP финала, като единствената му загуба в мач за купа е против Хуберт Хуркач в Маями през 2021 година

Световният №17 стана първият представител на своята татковина, печелил купата в Монпелие, като в това време резервира позитивната наклонност да печели най-малко по един трофей на година, която стартира на Sofia Open през 2020 година Освен това с днешното отличие Синер изравни Матео Беретини като третия най-титулуван италианец в Оупън ерата със 7 трофея. Пред тях са само Фабио Фонини (9) и Адриано Паната (10).

Креси бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (10-4), само че броят на двойните му неточности също бе доста по-висок (6-1). Синер завоюва 87% от точките си на първи сервис (33/38) и осъществя един от четирите си шанса за пробив (25%), до момента в който Креси не съумя да оползотвори нито един от трите си брейкпойнта.

В първия сет никой от съперниците не съумя да осъществя пробив, въпреки че Синер имаше две благоприятни условия още в откриващия гейм, до момента в който Креси пропиля задатък от 0-40 при 2-1. В последвалия тайбрек отличната игра в отбрана на Синер му оказа помощ да обезврежда сервиса на съперника си и да стигне до два следващи мини-пробива, натрупвайки стабилен задатък от 4-0. Това се оказа повратният миг в сета, защото международният №17 задържа тази разлика и се наложи със 7-6(3).

След равностойното начало на втория сет, Синер стигна до две следващи благоприятни условия за пробив при 4-3. Креси избави първата, само че по-късно изпрати топката в навън при привидно елементарно воле. Италианецът не пропусна опцията да сервира за купата и победи със 7-6(3), 6-3 след 1 час и 34 минути на корта.

„ Едно от най-важните неща през днешния ден беше да спечелвам подаванията си. В тайбрека знаех, че той може да допусне неточности и изчаквах търпеливо моментите си. Беше доста значимо да съм безукорен на сервис и съм доста удовлетворен, че съумях да го направя. Вторият сет беше по-различен. Имах няколко отлични благоприятни условия, само че Максим също сервираше доста добре. За благополучие обаче съумях да пробия и да бъда на доста високо равнище при подаванията си до края на мача “ – сподели роденият в Сан Кандидо тенисист след дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР