Около 150 държавни глави и правителствени ръководители се очаква да

...
Около 150 държавни глави и правителствени ръководители се очаква да
Коментари Харесай

Украйна е акцент в годишната сесия на ОС на ООН

Около 150 държавни глави и държавни ръководители се чака да приказват пред Общото заседание на Организация на обединените нации. България е показана от външния министър Николай Милков.

Внимание провокира първото присъединяване на иранския президент Ебрахим Раиси в подтекста на нуклеарната договорка сред Запада и Техеран. По време на сесията ще се проведат редица срещи, отдадени на разнообразни тематики. Неизбежно тази година Украйна ще заеме съществено място в дневния ред, сподели Жозеп Борел след среща на външните министри на страните от Европейски Съюз.

" Искаме да насърчим интернационалната поддръжка за Украйна - освен тъй като е наш комшия и сътрудник, а тъй като сме твърдо уверени, че защитавайки Украйна, ние пазиме правилата, подписани от всички, които идват тук, в Ню Йорк. Това са правилата за интернационалните закони, суверенитет и самостоятелност на нашите страни ", сподели Жозеп Борел, висш представител въпросите на външните работи и сигурността.

Украйна ще подаде тъжба против войната на Русия пред най-висшата международна инстанция - Общото заседание на Организация на обединените нации, сподели в Киев президентът Зеленски. Въпреки съпротивата на Русия той получи опция да приказва по видеовръзка с гласовете на 101 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР