Екип от РИОСВ - Русе, в който се включи и

...
Екип от РИОСВ - Русе, в който се включи и
Коментари Харесай

Проверка в извънработно време е извършена на „Оргахим Резинс“ АД

Екип от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе, в който се включи и шефът на инспекцията Анелия Николова, извърши инспекция през вчерашния ден, в извънработно време, на „ Оргахим Резинс “ АД. Причината за изключителния надзор са постъпилите сигнали денем за миризми, присъщи за производството на сдружението, от региона на Транспортна болница, Кейовата част, в т. ч. и Градската пречиствателна станция на Русе.

Потърсено е подпомагане от „ ВиК “ Русе ООД - оператор на канализационната система, за проверка на шахтите по колектор „ Трети март “. Силна миризма е усетена при започване на площадката на сдружението, до някогашния цех „ Дунавска коприна “, в двете шахти, ситуирани паралелно на пътното платно, отвеждащи битово-фекалните, дъждовните и охлаждащите води от производството.

При инспекция на Локалната пречиствателна станция (ЛПСОВ) е открита съсредоточена миризма на разтворител. При проверка на приемната шахта специалистите са установили наслагвания на органични масла, употребявани при производството на смоли. Взети са проби от лаборант на ВиК сдружението. Проследен е потокът на отпадъчните води, като в шахта преди събирателната е установена същата субстанция. От там също са взети проби, които ще се изпитват в лабораторията на „ ВиК “ ООД - Русе.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе ще продължи да реализира прецизен надзор на двете сдружения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР