Колеги работят извънредно - опасно е, заяви председателят на Синдиката

...
Колеги работят извънредно - опасно е, заяви председателят на Синдиката
Коментари Харесай

Петър Бунев: Парашутист стана директор в НКЖИ

Колеги работят изключително - рисково е, съобщи ръководителят на Синдиката на железничарите

Синдикатът на железничарите още веднъж е в протестна подготвеност. За следващ път сигнализират, че има съществени проблеми при параметрите в Колективния трудов контракт. 

" Нашата работа сме я свършили. Направили сме плана за Колективния трудов контракт, внесли сме го в законния период, преговаряме към този момент месец и половина. Работодателят трябваше да направи разбори какви са аргументите за понижаване на личния състав. Ние направихме анализите. Те дори не желаят да ги прочетат. Пределно ясно ни е, че проблемите не могат да се решат от през днешния ден за на следващия ден, не може да се намерят такива пари. Помолихме Георги Гвоздейков да се направи инспекцията, да бъде справедлив и да каже каква е истината, и да се вземат съответните решения. Свободните работни места станаха 1300 ", съобщи ръководителят на Синдиката на железничарите Петър Бунев по Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че е получил сигнал за човек, който е назначен през януари за шеф, само че без да има нужната компетентност и обучение.

" Без да е учил го вършат шеф. Това не се случваше, израстваха фрагменти от компанията, които се доказваха. Обръщам се към министъра да ревизира този случай - какво е работил, какво е учил. Работим по 20 години, с цел да можем да тръгнем на някъде и в този миг идва един парашутист - по тази причина напущат хората ", сподели Бунев.

Той акцентира, че работата в жп превоза изисква индивидът да е психологично здрав - вършат се психотестове от време на време. Служителите минават и на изпити през 3-5 години, свързани с правилниците, по които работят.

" Когато започнах работа имаше непрекъснато механици, които поддържаха. Сега няколко хора дават отговор за един сектор. Дали са им кола. През нощта съвсем нямаме хора ", добави той.

Според него Колективният трудов контракт няма да докара до прекъсване на влакове и добави, че когато липсват фрагменти, се постанова да се работи изключително, а изключителният труд е рисков в железниците. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР