Иванка Ройдова-Американката, от пловдивското село Браниполе, известна с това, че

...
</TD
>Иванка Ройдова-Американката, от пловдивското село Браниполе, известна с това, че
Коментари Харесай

In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите

Иванка Ройдова-Американката, от пловдивското село Браниполе, известна с това, че беше упрекната в обезпечение на убийството на брат си и наследниците му, е умряла в събота.

Тя е издъхнала в страшни страдания. Страдала е от злокачествено заболяване. 

В деня на гибелта си Ваня не серпантина да повтаря, че не пандизът, където живя близо 3 години, а отнемането на родния й дом от племенниците Гергана и Мариян Калестрови, я умъртвило. 

Иванка Ройдова през 2016 година беше упрекната в това, че е поръчала убийството на шестима свои родственици, с цел да обезпечи единствено за себе си милионите завещание от татко си, който от дълго време емигрирал в Съединени американски щати. В поръчката влизали брат й и неговите наследници.

Баща им Георги Ройдов дълги години е живял в Чикаго. От там натрупал милиони завещание.

" Майка ми я умъртви не болестта й. Това беше ликвидиране на душата й, тъй като не можа да понесе несправедливостта ", разяснява пред " Блиц " дъщерята на умрялата - Жана.

Бизнесменът Георги Ройдов е оставил близо 11 милиона $. Именно те е трябвало да бъдат разпределени сред трите деца на Ройдов-Иванка, Анна, която живее в Америка, и Стойчо.

Преди гибелта си обаче Ройдов старши, който страдал от Алцхаймер, направил наследство и дал права единствено на Недялка Бързакова от Перущица да се разпорежда с парите. Тя била гледачка на възрастния мъж. Приживе Ваня Ройдова твърдеше, че наследството на татко й е било фалшифицирано. 

Според обвиняването точно поради тези милиони Иванка Американката била наела поръчков палач, с цел да ликвидира брат й Стойчо, децата му и наследниците. 

Тя беше наказана на 3 години затвор, само че поради получено тежко заболяване в зандана беше освободена половин година предварително. Нито Иванка, нито Анна-двете дъщери на Ройдов старши, получават каквито и да е средства от наследството на починалия си татко.

В едно от правосъдните съвещания стана ясно, че всяка година Недялка Бистрашка изпраща на Стойчо Ройдов по 200 000 $ и на неговия наследник Георги по 50 000 $. Това били лихви от наследството, което е в банка. 

Миналият септември от Америка дойде Анна, с цел да беседва с брат си Стойчо за тяхното общо завещание. Мъжът обаче подаде сигнал в полицията, че сестра му го тормози  и Анна си потегли без време за Съединени американски щати, разяснявайки, че в сходна страна не може да се оправят тези проблеми. 

Дъщерята на Стойчо-Гергана Калестрова и нейният брачен партньор Мариян заведоха дело за душевен тормоз, който претърпели от Иванка Ройдова по време на делата и поради поръчката за ликвидиране и я осъдиха за 150 000 лева Заради това съдия-изпълнител взе родната къща на Ваня, която е в съседство с тази на брат й Стойчо. 

От фамилията на починалата Иванка разясниха, че се опасяват да не ги показа ориста на умрялата - да ги упрекват в разнообразни неща и да ги преследват. Те припомниха, че е имало опити в пандиза Иванка да бъде отровена и единствено това, че на място е имало доктор, я е избавило.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР