Няколко членове на алианса БРИКС се освобождават от значителни количества

...
Няколко членове на алианса БРИКС се освобождават от значителни количества
Коментари Харесай

БРИКС: Държавите от съюза масово разпродават американски активи

Няколко членове на алианса БРИКС се освобождават от обилни количества активи, подкрепяни от държавното управление на Съединени американски щати.

Последните данни на Министерството на финансите разкриват, че Китай е отпред на тази наклонност, като е понижил притежаваните от страната американски държавни скъпи бумаги от $835.4 милиарда през юни на $821.8 милиарда през юли – понижение с $13.6 милиарда единствено за един месец.

Въпреки че Китай остава вторият по величина задграничен владетел на американски държавни скъпи бумаги в международен мащаб, страната към този момент е продала общо $117.4 милиарда в американски държавен дълг в границите на 12-месечен интервал. Бразилия, въпреки това, понижи притежаваните от нея скъпи бумаги от $227.4 милиарда през юни до $224.7 милиарда през юли, което съставлява спад с към $2.7 милиарда.

Според скорошен отчет на Nikkei Asia намаляването на американските държавни скъпи бумаги от страна на Китай е стратегически ход в поддръжка на юана против мощния щатски $.

Когато дадена страна се освобождава от американски държавни скъпи бумаги, получените от продажбата средства могат да бъдат употребявани като капитал от централната банка на страната за придобиване на локална валута на свободния пазар, за да се увеличи нейната стойност.

Индия също редуцира притежаваните от нея американски държавни скъпи бумаги с $2.3 милиарда през същия интервал. Освен това Обединените арабски емирства, страна с богати петролни ресурси, понижиха притежаваните от страната американски скъпи бумаги с $300 милиона – от $65.2 милиарда през юни на $64.9 милиарда през юли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР