Колумбийският президент Густаво Петро е изправен пред обвинения, че е

...
Колумбийският президент Густаво Петро е изправен пред обвинения, че е
Коментари Харесай

Президентът на Колумбия предполагаемо е приел нелегални крипто дарения в размер на $500,000

Колумбийският президент Густаво Петро е изправен пред обвинявания, че е приел над $500,000 в цифрови токени от излъган крипто план, с цел да финансира акцията си през 2022 година

Според известия от локални медии основаният в Колумбия план за криптовалута Daily COP е направил нелегално подаяние от 2 милиарда колумбийски песос, почти $514,036, в криптовалута за акцията на Петро през 2022 година

Бившият реализатор на плана за токени Омар Ернандес разкри пред радио Каракол, че дарението е станало по време на среща през февруари 2022 година сред съоснователя на Daily COP Себастиан Бетанкур и тогавашния началник на акцията на Петро Рикардо Роа в пекарна в Богота.

Ернандес твърди , че е участвал на срещата, на която полемиките са включвали освен дарението, само че и са засегнали преимуществата на криптовалутите като опция на обичайните банкови системи. Съобщава се, че задачата на срещата е била да се изследва опцията за основаване на взаимно дружество или алианс с държавното управление, с акцент върху регулирането и приемането на блокчейн технологията.

Това изказване се прибавя към поредицата от изказвания, свързани с предизборната акция, с които се сблъсква президентът Петро по време на своето председателство. Миналата година основната прокуратура на Колумбия стартира следствие на хипотетичното нелегално финансиране на акцията на Петро през 2022 година Тези събития акцентират продължаващия надзор върху политическото финансиране и пресичането на криптовалутите с обичайните управнически структури.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР