До края на работния ден пътностроителните фирми да заявят своята

...
До края на работния ден пътностроителните фирми да заявят своята
Коментари Харесай

Кметът Коцев с важно решение относно ремонтите във Варна

До края на работния ден пътностроителните компании да заявят своята подготвеност за започване на спешните поправки на територията на общината. Това подреди по време на утринната оперативка на общинската администрация кметът Благомир Коцев. По данни на отрасловата дирекция " Инженерна инфраструктура “ от компаниите са удостоверили, че имат нужния механически и човешки запас да стартират уличната рехабилитация, незабавно откакто общината им разпореди дейностите. В момента приключва остойностяването на ремонтните от специалистите на общинското дружество " Инвестиционна политика “, оповестиха чиновници по време на срещата.

В отговор, кметът Коцев подреди възлагането да стане допустимо най-бързо. В края на предходната седмица той организира нарочна среща за спешните поправки с представители на районните администрации и изиска те да са сполучливо приключили преди началото на дейния туристически сезон – до края на месец юни.

По време на срещата стана ясно, че всички районни администрации са подготвили описи с проблематичните сектори и приблизителните площи, които би трябвало да се асфалтират спешно. Кметът Коцев изиска преди възлагането на същинските строително-ремонтни работи описите да бъдат допустимо най-актуални и с набелязани предпочитани места.

Прецизното приоритизиране на секторите за незабавна рехабилитация е належащо, защото средствата от бюджета - 3 милиона лв. за територията на цялата община, могат да се окажат незадоволителни. За предходната година са били гласувани 5 милиона лв., само че действително усвоени за пътна рехабилитация са били едвам половината от тях, стана ясно по време на срещата. През есента на 2023 година не са запълвани дупки, тъй като пътностроителните компании са нямали потенциал да правят по едно и също време и съществени, и настоящи поправки.

За да се усъвършенстват спешните действия, единствено в най-наложителните случаи ще се пълнят дупки по улици, които са проектирани за главен ремонт, беше решено по време на срещата. С приоритет ще се работи в централните региони " Одесос “ и " Приморски “ и изключително в секторите, където се поставя маркировка за така наречен " Зелена зона “.

Беше разисквана и опцията за смяна на наредбата, която визира прокопаването и полагането на подземни връзки. Електроразпределителното сдружение, ВиК и компанията по газификация би трябвало да бъдат осведомени с капиталовите планове на общината и с плановете за бъдещи поправки, както и да поддържат по-добра връзка с районните администрации, с цел да не се разрешава компрометирането на гаранционните настилки, взеха решение още участниците в срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР