Хубави места във Варна е изложба на студенти от специалност

...
Хубави места във Варна е изложба на студенти от специалност
Коментари Харесай

Студенти от ВСУ Черноризец храбър с изложба в Областна администрация - Варна

" Хубави места във Варна " е галерия на студенти от компетентност " Графичен дизайн " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", с която се показват в Галерия 12 на Областна администрация - Варна (ул. " Преслав " 26).

В експозицията ще забележим над 40 рисунки на 15 студенти - млади създатели, които пресъздават градската среда като културно средище и обитаемо място - забелязано, почувствано и пресъздадено през техния взор.

Студентските произведения са основани в границите на дисциплината " Рисуване и вероятност " с учител Доника Кирова. Те преоткриват и изобразяват разнообразни места в морската столица, които не са измежду туристическите и емблематични точки за града. Ще забележим елементи от здания, дребни площади, градини, паркова среда, улици, статуи, кътчета за отдих, заведения и други Това са места, които оформят архитектурния и обществен образ на Варна, носят духа на града или са извор на приятни страсти – за срещи, усамотение, отмора, развлечение или просто положителни гледки. Преоткрити и претворени, те сглобяват една субективна, само че доста забавна визия, и показват значително търсенията и отношението на младежите към градската среда. С рисунките се подтиква наблюдението, опознаването и опазването на града и обектите в него, както и образуването на лична оценка и естетически критерии.

Изложбата е взаимна самодейност на Областната администрация – Варна и Варненски свободен университет " Черноризец Храбър ". Проектът поддържа изявите на младежите и приобщаването им към културния и обществения живот на града, както и популяризирането на градския живот и среда на Варна, посредством изобразителното му интерпретиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР