Потребителите на Етериум празнуват значителен спад в таксите за газ,

...
Потребителите на Етериум празнуват значителен спад в таксите за газ,
Коментари Харесай

Етериум: Таксите за газ достигнаха близо 4-годишно дъно

Потребителите на Етериум честват забележителен спад в таксите за газ, отбелязвайки най-ниските равнища в мрежата от началото на 2020 година

Това понижение значи по-евтини транзакции, което е от изгода както за постоянните консуматори, по този начин и за разработчиците. Експертите обаче са внимателни, предполагайки, че този спад на таксите може да не продължи дълготрайно, което поражда опасения за бъдещето на мрежата.

Таксите за газ на Етереиум означиха забележителен спад, спадайки с 93% от пика си от $30 преди шест месеца, както се оповестява от BitInfoCharts . Това понижение направи разнообразни действия в блокчейна на Етериум по-рентабилни, като простите суапове на активи в този момент костват към $5, а издаването на NFT е на цена от почти $9.

Няколко фактора способстват за това понижение, в това число неотдавнашната актуализация на Cancun-Deneb, за което се счита, че е подобрило успеваемостта на мрежата. Въпреки това, макар оценката на потребителите за по-ниските такси, не престават опасенията по отношение на устойчивостта на тази наклонност.

Почти нулевите „ blob ” такси допускат ниско търсене на блок пространство, което евентуално води до бъдещи тапи на мрежата и пикове на таксите. Освен това, понижените такси могат да повлияят на рентабилността на копачите, поставяйки провокации пред децентрализацията на мрежата.

Справяйки се с тези провокации, създателят на Етериум, Виталик Бутерин, предложи доста надграждане, въвеждащо концепцията за „ многоизмерен газ “. Тази надстройка има за цел да даде на Етериум по-голяма еластичност в ръководството на ресурсите, като евентуално усъвършенства пропускателната дарба на транзакциите, без да компрометира сигурността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР