Новият компактен модел Ray EV е достъпен в различни конфигурации

...
Новият компактен модел Ray EV е достъпен в различни конфигурации
Коментари Харесай

Kia пусна електромобил за $20 000 с пробег 205 км

Новият стилен модел Ray EV е наличен в разнообразни конфигурации и се трансформира

При отворени две порти без междинна рамка Ray EV наподобява изненадващо необятен
(снимка: Kia)

След дълга пауза електрическият автомобил Kia Ray EV се завръща на южнокорейския пазар, повтаряйки своя бензинов другар с градивни решения, които са настоящи на вътрешния пазар в страната.

Електрическа кола с усъвършенствани характерности към този момент може да се поръча на цена от $20 536 за едноместна версия в базова настройка. В новото си олицетворение Kia Ray EV е микрован с габаритни размери не повече от 3595х1595х1700 мм и дължина на междуосието от 2520 мм.

Формално четириместен в оптималната настройка, автомобилът има задоволително благоприятни условия за трансформиране на интериора и асиметрична скица на отваряне на вратите. От дясната страна е ситуирана плъзгаща се врата и въобще липсва междинна колона, което отваря доста необятен отвор за автомобил с подобен размер, когато двете порти от дясната страна са отворени.

От лявата страна на каросерията и двете порти имат типичен модел на отваряне, а междинната колона е непокътната, с цел да усили здравината на каросерията и да увеличи пасивната сигурност. Всички седалки в кабината могат да се сгъват, с цел да образуват хоризонтална повърхнина, като това важи и за седалката на лидера.

Задният ред образува равна повърхнина с пода на багажника, само че двама възрастни със междинен растеж по стандартите на европейците към момента няма да могат да легнат свободно в това пространство. Срещу в допълнение възнаграждение Kia предлага надуваем матрак, който, със сгънати седалки на първия ред, прави допустимо оборудването на пълноценно двойно легло.

Компактният RayEV предлага разнородни варианти за трансформиране съгласно потребностите
(снимка: Kia)

Предлагат се и доста потребни аксесоари като варианти за пътувания в провинцията за нощуване в колата. Ray EV има характерна конфигурация за такива случаи, която разрешава продължително потребление на климатичната система, до момента в който колата е паркирана.

Мултимедийната система може да работи дълго време и при неподвижна електрическа кола, а против в допълнение възнаграждение клиентите могат даже да закупят проекционен екран с порядъчен размер, инсталиран пред страничния отвор на каросерията с отворени порти от десния ръб.

Kia Ray EV може да бъде закупена в едноместна настройка за $20 536, двуместен вид за $20 611 и четириместна версия за $20 836. Техническата база на колата е претърпяла забележителна актуализация. Тя е получила доста по-обемна тягова батерия от 32,2 kWh вид LFP, цялостното зареждане на която би трябвало да е задоволително за 233 км пътувания в града и 205 км в разбъркан режим.

Тягов мотор 86 к.с. създава 147 Nm въртящ миг в пиково натоварване. Зарядно устройство от 7 kW от домакински контакт разрешава зареждане на тяговата батерия от 10 до 100% за 6 часа, само че експресна станция от 150 kW може да се оправи с увеличение на заряда от 10 до 80% за 40 минути.

Електромобилът е оборудван още с електронно следена ръчна спирачка, първа за автомобил от стилен клас, създаден в Южна Корея.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР