Министрите на държавите членки на ЕС, отговорни за цифровата трансформация,

...
Министрите на държавите членки на ЕС, отговорни за цифровата трансформация,
Коментари Харесай

Въвеждат се първите по рода си стандарти за регулация на системите с изкуствен интелект

Министрите на страните членки на Европейски Съюз, виновни за цифровата промяна, одобриха Акта за изкуствения разсъдък. С него се вкарват първите по рода си стандарти за регулация на системите с изкуствен интелект. Това стана по време на съвещанието на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика във формат „ Телекомуникации ", което се организира през днешния ден в Брюксел. Участие от българска страна взе заместник-министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

В рамките на Съвета министрите разискаха въпроси, свързани с практическото използване на европейските законодателни и незаконодателни принадлежности в цифровата област. „ Европейски Съюз към този момент има задоволително законодателни и незаконодателни принадлежности, които отразяват геополитическото развиване и са ориентирани към повишение на европейската конкурентоспособност и отбрана на сигурността, полезностите и ползите на Европейски Съюз ", съобщи зам.-министър Йоловски. „ Намаляването на зависимостите от трети страни в необятен смисъл би способствало реализацията на отворената стратегическа самостоятелност на Европейски Съюз, само че единствено в случай че е съпроводено със солидно и елементарно налично финансиране за подкрепяне на европейския бизнес за създаване на личен потенциал и артикули ", акцентира още той.

По време на политическия спор България сложи акцент върху ангажираността и дейната роля на всички заинтригувани страни - гражданското общество, бизнеса, университетските среди, при осъществяване на отговорностите, които произтичат от новите цифрови актове. Съветът одобри Заключения за бъдещето на цифровата политика на Европейския съюз и Заключения за бъдещето на киберсигурността. Основна тематика на полемиката по време на обяда бяха цифровите умения.

Заместник-министър Йоловски организира и двустранна среща с министъра на цифровизацията и половото тъждество на Кралство Дания Мари Биер на която бяха разисквани бъдещите цели на двете страни в региона на цифровата промяна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР