Геймърите са от групата потребители, която се възползва от напредъка

...
Геймърите са от групата потребители, която се възползва от напредъка
Коментари Харесай

Как геймърите могат да се възползват от SSD


Геймърите са от групата консуматори, която се възползва от напредъка на SSD-тата
(снимка: CC0 Public Domain)

SSD дисковете станаха стандарт за персоналните компютри и потребителите, които минаха към този вид носители, не желаят да се връщат към хард дисковете (HDD). Особено когато става въпрос за потребление на HDD за операционната система, където разликата е най-очевидна.

На SSD диск операционната система работи по-бързо и дейно, което се вижда даже при зареждането ѝ. По тази причина в продължение на години беше нормална процедура операционната система да се конфигурира на SSD диск, а хард дискът да се употребява за файлове и игри. Така се правеше, когато SSD дисковете бяха скъпи и с дребен потенциал. Но това към този момент се трансформира.

Днес SSD дисковете са освен по-бързи, само че и потенциалът им не се разграничава от този на хард дисковете, означават специалистите от Samsung. Геймърите, сигурно, са от групата, която се възползва от напредъка на SSD-тата. Особено като се има поради, че игрите стават все по-сложни и заемат от ден на ден място.

HDD дисковете могат да наподобяват като примамлива по-евтина опция, само че е значимо да се означи, че в този момент в минималните условия за игрите от огромните разработчици се показва, че е нужен SSD диск.

Кой SSD диск е най-подходящ за геймъри?

Скоростта е значим фактор при избор на диск, защото тя въздейства на доста от аспектите на игровите преживявания. Най-забележителна е разликата във времето за зареждане на игрите. Тестовете на Samsung удостоверяват, че тази разлика е огромна – можете да очаквате доста възстановяване на продуктивността в игрите при потребление на SSD.

Друго преимущество, въпреки и не толкоз явно, е това, че потреблението на по-бърз диск усъвършенства кадровата периодичност. Това е изключително настоящо за игри с огромни, открити светове с богато многообразие от места и реален образен жанр.

SSD дисковете оферират на геймърите и редица по-малки преимущества. Игрите се конфигурират доста по-бързо, което е потребно, когато желаете да опитате няколко игри в границите на къс интервал. Друго преимущество на бързия диск е, че скоростта му защищава от внезапни спадове на продуктивността, което е значимо за мултиплейър игрите, където всяка секунда е от голяма важност.

Също по този начин с по-бърз диск можете да заредите лобито първи и да изберете обичания си воин преди другите. Ако желаете да изградите същинска геймърска машина, ще имате потребност от диск с в допълнение изстудяване,  акцентира Samsung

Съвместимост с гейм конзоли

Разбира се, изброените нагоре преимущества не се отнасят единствено за компютър. SSD дисковете, които са съвместими и с конзоли като PlayStation 5, могат да се слагат в конзолата и да разширят доста потенциала ѝ. Допълнителното изстудяване ще бъде потребно, когато хардуерът ви стартира да се прегрява.

Като цяло, бързият SSD усъвършенства както работното, по този начин и геймърското преживяване. По-бързото зареждане, огромният потенциал на паметта, усъвършенстваната продуктивност, отсъствието на спадове на кадровата периодичност и спомагателните фрагменти в секунда са все преимущества, които се правят оценка високо от геймърите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР