Незаконни павилиони до КАТ-София бяха премахнати днес. Част от тях

...
Незаконни павилиони до КАТ-София бяха премахнати днес. Част от тях
Коментари Харесай

Незаконни павилиони до КАТ-София бяха принудително премахнати

Незаконни павилиони до КАТ-София бяха отстранени през днешния ден. Част от тях в никакъв случай не са имали позволения за слагане, други са с изтекли периоди. След извоювани каузи от Столичната община по тъжби на притежателите на павилионите, стартира тяхното срутване и пренасяне.
На събитието участваха Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет, основният проектант на София Здравко Здравков и Директорът на " Строителен надзор " Цветан Тодоров, оповестиха от общината..

Година след приемането на Наредбата за преместваеми обекти към този момент са отстранени 400 противозаконни павилиона в целия град. " Висят и стърчат кабели над и към павилионите, нещо което е безусловно неразрешено, според новите правила. Въпреки напрежението от страна на притежателите и възраженията, които и през днешния ден направиха, ние няма да отстъпим. Прилагането на новите правила и контролът за спазването им се прави от основния проектант и районните кметове, които един път месечно би трябвало да вършат инспекция на преместваемите обекти. Без подозрение, отличникът е арх. Здравков. ", увери Георгиев. Той разкритикува районния кмет на " Изгрев " доктор Делян Георгиев, че желал да си припише заслугата за премахването на павилионите.

През юни 2022 година откри, че 11-те павилиона до КАТ-София нямат разрешителни от основния проектант на общината. Тогава от региона обясниха, че се чака издаване на заповед от арх.Здравков за премахването им.

 Събаряне на противозаконен търговски обект на ул.
© Столичен общински съвет

Събаряне на противозаконен търговски обект на ул. " Лъчезар Станчев ", до КАТ-София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР