Председателят на ДПС Делян Пеевски първи от българските политици реагира,

...
Председателят на ДПС Делян Пеевски първи от българските политици реагира,
Коментари Харесай

Пеевски се скара на Мицкоски: От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски първи от българските политици реагира, и то много остро, на провокативното извявление на лидера на ВМРО-ДПМНЕ и евентуален нов министър председател на РСМ Християн Мицковски, откакто партията му завоюва изборите.

 

" Няма да допуснем България да бъде използвана за вътрешнополитически цели в Северна Македония ".

 

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски в позиция, публикувана от пресцентъра на партията.

 

Думите на водач на партия с искания от прилежащата ни страна, че ще чака “по-разумен министър председател ” са безусловно неприемливи и неприемливи. Няма опрощение Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път, безапелационен е Пеевски.

 

И прибавя: Искам да се обърна към господин Мицкоски - Няма да има български министър председател, който ще тръгне против ползите на България. От вас се чака да извършите правилно контракта, подписан с България.

 

Напомняме, че като страна България направи извънредно доста с поддръжката си за Северна Македония, чието място би трябвало да бъде като член на Европейски Съюз, акцентира Пеевски.

 

Епицентър. бг напомня: Лидерът на спечелилата изборите в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски и евентуален нов министър председател сподели, че няма да се откаже от провокативния звук към София.

Той изиска нов анекс към контракта за добросъседство и още веднъж заприказва за предоговаряне на изискванията за започване на действителни договаряния за участие в Европейски Съюз, което към този момент неколкократно бе отхвърлено от разнообразни европейски представители.

В отговор на коментара на българския министър председател Димитър Главчев, че България няма да прави повече отстъпки на Северна Македония, Мицкоски сподели, че не вижда отстъпки.
" Тогава ще се заемем със дилемите си тук и ще чакаме да пристигна някой рационален, с който да можем да беседваме ”, сподели Мицкоски.
Тази имитация точно възмути ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски и той излезе с актуалната позиция.

Думите на водач на партия с искания от прилежащата ни страна, че ще чака “по-разумен министър председател ” са безусловно неприемливи и неприемливи. Няма опрощение Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път ", акцентира Пеевски и непосредствено се обръща към Мицкоски: " Няма да има български министър председател, който ще тръгне против ползите на България. От вас се чака да извършите правилно контракта, подписан с България. Напомняме, че като страна България направи извънредно доста с поддръжката си за Северна Македония, чието място би трябвало да бъде като член на Европейски Съюз ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР