Наскоро технологичната компания Hypoport Sofia построи нов офис близо до

...
Наскоро технологичната компания Hypoport Sofia построи нов офис близо до
Коментари Харесай

Hypoport разширява екипа си в София


Наскоро софтуерната компания Hypoport Sofia построи нов офис покрай мол Парадайз
(снимка: Hypoport Sofia)

Hypoport Sofia, част от Hypoport Group – мрежа от софтуерни компании, които развиват активност в кредитния и застрахователния бранш, както и в областта на недвижимите парцели, се разраства и притегля нови хора.

София е измежду интернационалните местоположения за немската корпорация, която е част от SDAX (индекс за дребни и междинни компании) на борсата във Франкфурт. Наскоро компанията построи нов офис покрай мол Парадайз, с цел да посрещне разрастването на екипа си.

Организациите в групата на Hypoport ускорят процеса на цифровизация като създават новаторски B2B решения за кредитния и застрахователния бранш, както и за сферата на недвижимите парцели. Hypoport e измежду водачите на пазара във в Германия – компанията си сътрудничи с над 800 банки.

В мрежата на Hypoport влизат повече от 30 компании с над 2 200 чиновници в Европа. В България екипът наброява 55 души-разработчици. Софийският офис ползва и обезпечава сигурността на немска корпорация.

„ Наричаме метода си „ remote development done right ” – определяне на висок стандарт за софтуерна разработка, без значение къде се намират членовете на екипа и от кой момент са с нас ”, разясни Дани Ханке, ръководещ шеф на.

Той акцентира персоналният метод и персоналното отношение като значим акцент в работата на компанията. „ И тук не става въпрос единствено за 30-те дни заплатен годишен отпуск, дните за образование, персоналния помощник, на който всеки може да разчита, или други детайлности от нашия обществен пакет. Отнасяме се към екипа като към семейство ”, споделя Ханке.

Според изследване, близо 85% от чиновниците удостоверяват, че компанията е покрила упованията им, до момента в който за близо 25% даже ги е надминала. Служителите на Hypoport Sofia имат годишни бонуси и спомагателни финансови тласъци след натрупването на избрани години стаж в границите на групата.

„ Вярваме, че са ключът към основаване на висококачествени артикули, които потребителите да заобичат. През годините успяхме да създадем просвета на взаимопомощ и шерване на познания и умения – всеки постоянно е подготвен да помогне ”, показа Янис Шефер, ръководещ шеф, Hypoport Sofia, който е почнал в компанията като работещ студент преди 6 години.

„ Благодарение на менторската ни стратегия новите сътрудници навлизат в работата бързо и елементарно. Посещаваме конференции, предлагаме и онлайн курсове, а всеки е свободен да отдели 10% от работното си време за самоусъвършенстване ”, добави той.

Под шапката на Hypoport Sofia сега работят екипите на дъщерните сдружения на Hypoport – FIO Systems и fundingport. Друга компания – Maklaro, се чака да се причисли скоро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР