ЕС се бори да противодейства на нарастващото влияние на Китай

...
ЕС се бори да противодейства на нарастващото влияние на Китай
Коментари Харесай

ЕС се бори да противодейства на влиянието на Китай в глобалния юг, казва висш служител

Европейски Съюз се бори да противодейства на възходящото въздействие на Китай по света, защото Пекин се оказва по-гъвкав в даването на инфраструктурни вложения на страните в световния юг, развиването на блока предизвести шефът.

Юта Урпилайнен, европейски комисар по интернационалните партньорства, сподели, че комплицираната администрация и екологичните и обществени условия, свързани с финансирането от Европейски Съюз, затрудняват интернационалната капиталова тактика на блока да противодейства на китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “.

„ Живеем в епоха на геополитическа конкуренция “, сподели Урпилайнен пред Financial Times. „ Изправени сме пред борба на разкази, само че от ден на ден и повече сме изправени пред борба на предложения “, сподели тя, имайки поради обещанията на Китай за бързо финансиране и бързо довеждане докрай на планове.

„ Вярно е, че може да не сме най-бързият сътрудник “, добави тя. „ Китай беше доста стратегически. Ако пътувате, да вземем за пример, в Африка, можете да видите осезаеми резултати от съдействието с Китай...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР