Ю. Павлов: Правителство ще има! ГЕРБ-СДС със 70 депутати, ПП-ДБ

...
Ю. Павлов: Правителство ще има! ГЕРБ-СДС със 70 депутати, ПП-ДБ
Коментари Харесай

Ю. Павлов: Правителство ще има! ГЕРБ-СДС със 70 депутати, ПП-ДБ – 45, по 40 за ДПС и “Възраждане“

Ю. Павлов: Правителство ще има! ГЕРБ-СДС със 70 депутати, ПП-ДБ – 45, по 40 за Движение за права и свободи и “Възраждане “.

От няколко години на избори гласоподават единствено твърдите гласоподаватели, а политиците приказват единствено на тях. Много малко колебаещи се и периферни гласоподаватели гласоподават.

Това съобщи Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг пред Българска национална телевизия.

Поради тази причина съгласно него свадите, на които ставаме очевидци, не могат да повлияят съществено върху изборния резултат.

Той предвижда, че ГЕРБ ще имат 70 депутати, ПП-ДБ – към 45,

Движение за права и свободи – към 40. „ Има спад при Политическа партия. Към момента те изгубват към 1/3 от своите гласоподаватели,
само че наподобява, че са достигнали до плато.
Освен това държавното управление, което явно е обвързвано с ГЕРБ и Движение за права и свободи, с дейностите си реализират противоположния резултат и огромна част от разочарованите гласоподаватели на ПП-ДБ могат да се върнат. Т.е. разликата, която сега е към 9%, може да се усили до 10-11%. Големи сривове оттук насетне няма “, счита Павлов.

Социологът Кольо Колев съобщи, че в случай че ротацията се беше осъществила, огромна част от свадите, на които ставаме очевидци сега, са щели да бъдат заметени. В момента те се употребяват за политически цели против съперника.

Големият проблем на ръководещите партии съгласно него е, че в случай че масата твърди гласоподаватели отиде да гласоподава, резултатът им ще бъде понижен доста. „ Моите калкулации демонстрират почти, че дружно ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ ще вземат от порядъка на 1,2-1,25 милиона гласоподаватели. Те няма да съумеят да създадат болшинство, в случай че останалите партии не се разроят дотолкоз, че примерно да кажем седем партии взимат по 2,5-3%. Тогава се получава изкуствено болшинство “, изясни социологът.

Твърдите гласоподаватели обаче сега са омерзени.

Кольо Колев предвижда, че даже трипартийна коалиция няма да събере болшинство в Народното събрание. „ Сривът при ПП-ДБ е грамаден. До огромна степен той ще наподобява на този като при Слави Трифонов. Този, който може да чете деликатно данните, може да види защо става дума. Става въпрос за стръмен и непрекъснат спад. На общия декор на дали своят вот ще бъде от порядъка на 8-9% “, съобщи социологът.

Нашите резултати, а и на множеството от сътрудниците, демонстрират, че двукомпонентна коалиция за ръководство е доста малко евентуална. Не е изключена, тъй като следва цялостен месец акция, само че е слаба евентуална все още.
Друго умозаключение, което можем да създадем към този миг, е, че трите евроатлантически обединения надали ще имат конституционно болшинство,

което ще затрудни избора на Висш съдебен съвет, на Инспектората на Висш съдебен съвет и на други значими органи, за които е належащо квалифицирано болшинство.

Той чака прилив на гласоподаватели към дребните политически обединения, част от които и новосъздадени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР